181 I 2023. EU FAC CE-MI CERE DUMNEZEU [Faptele Apostolilor 13.22 I Faptele Apostolilor 1.8 I Psalmul 76.12]

181 I 2023. EU FAC CE-MI CERE DUMNEZEU ?

I Podcast I Pasaje Biblice : Faptele Apostolilor 13 : 22 I Faptele Apostolilor 1 : 8 I Psalmul 76 : 12 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 30 Iunie 2023 I

Putem căuta în Biblie și vom constata câte lucruri a făcut Dumnezeu printr-un om, printr-un singur om pe care EL la un moment dat l-a căutat, iar omul acela s-a pus cu totul la dispoziție Lui Dumnezeu nu doar a cântat : „Sunt aici, la dispoziția Ta” iar când Stăpânul i-a poruncit să facă voia Lui, acel om s-a făcut că nu aude ce-i spune Dumnezeu !


Despre David apostolul Pavel a spus că :

„ … David … a slujit celor din vremea lui, după planul lui Dumnezeu … ” (Faptele Apostolilor 13 : 36).

Dar tot despre David, Dumnezeu a spus : „Am găsit pe David, fiul lui Iese, om după inima Mea, care va împlini toate voile Mele.” (Faptele Apostolilor 13 : 22)


Dumnezeu l-a găsit pe David fiindcă l-a căutat !

Acest tipar se regăsește constant pe paginile Bibliei, iar pe această listă sunt mai mulți oameni prin care Dumnezeu a intervenit în viețile celor cu care ei au fost contemporani …

Dar întrebarea este :

Dumnezeu și astăzi caută un om prin care să vorbească celor din generația noastră ?

Da, Dumnezeu caută ! Dar problema nu este la Dumnezeu, deoarece EL alege și azi oameni prin care vrea să-Și trăiască viața.

Problema este la cei care nu-L ascultă (și care sigur vor avea probleme deoarece nu un om le-a vorbit, ci Dumnezeu) iar ei și-au permis să nu-L asculte pe Dumnezeu. Și mare curaj trebuie să aibă un om când decide să nu-L asculte pe Dumnezeu !


Poate trecem cu vederea prea ușor faptul că Saul a fost îndepărtat din cauza că nu L-a ascultat pe Dumnezeu în totalitate (a se vedea I Samuel 15), iar în locul lui a fost ales David.

Vom spune poate că nu a fost mare lucru, deoarece și Saul și David au fost oameni simpli ca noi. Amândoi și-au ascultat părinții, unul s-a ocupat cu caprele, celălalt s-a ocupat cu oile și chiar așa este.

Numai că amândoi au devenit împărați iar Dumnezeu l-a dat la o parte pe un împărat neascultător ca să pună în locul lui un alt împărat care ÎI era supus Lui Dumnezeu !

În Psalmul 76 : 12 scrie despre Dumnezeu că :

El frânge mândria domnitorilor, El este înfricoşat pentru împăraţii pământului”. (a se vedea numai exemplele din Biblie … faraon, Nebucadnețar, Belșațar etc.)


Nu se împiedică Dumnezeu în nimeni și nu se va împiedica nici în mine, dacă eu tot decid să nu-L ascult … Și în locul meu Își va găsi pe altul care să fie și el tot un om după inima Lui Dumnezeu și care va alege să-i slujească pe cei din vremea lui după planul Lui Dumnezeu … un plan pe care Dumnezeu îl avea și pentru mine.


Apostolilor Lui, Domnul Isus le-a spus care este planul Lui :

„ … voi

  1. veţi primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori
  2. în Ierusalim,
  3. în toată Iudeea,
  4. în Samaria şi
  5. până la marginile pământului.” (Faptele Apostolilor 1 : 8)

Planul scurt avea cinci puncte :

  1. primirea botezului în Duhul Sfânt,
  2. vestirea Evangheliei în Ierusalim, apoi
  3. în toată Iudeea,
  4. în Samaria și
  5. până la marginile pământului (în toată lumea).

După ce le-a spus ce au de lucru, Domnul Isus S-a înălțat la Cer iar apostolii au trecut la treabă. Ei au știu care este planul Lui Dumnezeu pentru ei și au trecut la îndeplinirea planului Lui Dumnezeu.

La fel David a știut care este voia Lui Dumnezeu și a slujit celor din vremea lui exact cum a vrut Dumnezeu.

Dar eu știu care este planul Lui Dumnezeu pentru viața mea ? Care sunt punctele din planul Lui Dumnezeu pe care trebuie să le îndeplinesc ? Care este punctul 1, care este punctul 2, care este punctul 3, etc.

Dacă știu ce trebuie să fac, am trecut deja la îndeplinirea punctelor din planul Lui Dumnezeu pentru mine ?

Știu că am o vreme a mea care este precis limitată în timp, iar Dumnezeu vrea să se folosească de mine pentru o perioadă de timp precis delimitată, până în data de … apoi în locul meu va pune pe altcineva iar pe mine mă va duce Acasă deoarece EL știe când după atâta slujire, omul Lui este obosit și nu mai poate, iar Stăpânul îl ia Acasă, în Cer să fie cu El și să se bucure de rezultatele jertifirii lui pentru Dumnezeu.


Dar dacă omul nici măcar nu știe care este voia Lui Dumnezeu (deoarece chiar nu l-a interesat) ?

Sau dacă știe care este planul Lui Dumnezeu pentru el, dar alege să nu facă voia Lui Dumnezeu ? Dar oare chiar există oameni care îndrăznesc să nu facă ce vrea Dumnezeu și să facă ce vor ei ? Chiar există ! Dacă ne uităm repede în oglindă … chiar acum vom vedea unul !

Deoarece nu este destul să slujesc și să fiu prins cu tot felul de activități (cum era Marta) în așa fel încât deși Domnul Isus Îmi este aproape … să nu mai am timp pentru EL deoarece am atâtea de făcut pentru EL !


În încheiere pot să mă întreb :

Oare eu ÎL slujesc pe Dumnezeu și pe cei din vremea mea după planul Lui Dumnezeu ?


Doamne Isuse ajută-mă Te rog să îmi fac ordine în priorități și în viață ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :