164 I 2024. LUMINA (SAU PROSPERITATEA) ESTE SEMĂNATĂ [Psalmul 97.11 I 2 Corinteni 9.6-11] 12 Iunie 2024

164 I 2024. LUMINA (SAU PROSPERITATEA) ESTE SEMĂNATĂ

I Podcast I Pasaje Biblice : Psalmul 97 : 11 I II Corinteni 9 : 6 – 11 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 12 Iunie 2024 I

Lumina (sau prosperitatea) este semănată. Reamintim că în Psalmul 97, prin lumină se înțelege prosperitatea în special din punct de vedere material, dar și ca stare interioară a omului credincios.


Dar, despre prosperitate scrie că este semănată !

Pare greu de înțeles cum s-ar putea semăna prosperitatea, deoarece, în general noi înțelegem că a fi prosper este punctul final al binecuvântării, nu punctul de plecare spre avansarea la un nivel superior, în trăirea cu Dumnezeu !


Dar în Psalmul 97 : 11, exact așa scrie și anume că :

Lumina este semănată pentru cel neprihănit …”.

Din acest verset reiese că prosperitatea este sămânța nu recolta !


Atunci când vorbim despre semănare ne referim la un Semănător care seamănă sau plantează semințe într-un pământ. Scopul semănării (al plantării) este înmulțirea seminței semănate și obținerea unei recolte mai mari.

Singurul care poate semăna prosperitatea în viața cuiva este Dumnezeu. Dar Dumnezeu ne binecuvântează nu doar pentru ca noi să o ducem bine, ci scopul Lui este mai mare. Ca noi, la rândul nostru să plantăm din binecuvântările pe care ni le-a dat Dumnezeu și în viața altora care se descurcă greu :

  • din punct de vedere material,
  • al stărilor sufletești sau din
  • punct de vedere spiritual !

În II Corinteni 9 : 6 – 11, apostolul Pavel scriind despre dărnicie a notat :

Să ştiţi : cine seamănă puţin, puţin va secera ; iar cine seamănă mult, mult va secera.

Fiecare să dea după cum a hotărât în inima lui : nu cu părere de rău sau de silă, căci „pe cine dă cu bucurie îl iubeşte Dumnezeu.”

Şi Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiţi în orice faptă bună, după cum este scris :

  • „A împrăştiat, a dat săracilor, neprihănirea lui rămâne în veac.”
  • Cel ce dă sămânţă semănătorului şi pâine pentru hrană” vă va da şi vă va înmulţi şi vouă sămânţa de semănat şi va face să crească roadele neprihănirii voastre.

În chipul acesta veţi fi îmbogăţiţi în toate privinţele pentru orice dărnicie, care, prin noi, va face să se aducă mulţumiri lui Dumnezeu”.


Pe Domnul Isus ÎL rugăm ca prin Duhul Sfânt. EL să ne orienteze, să ne îndrume pentru a ști cui și cât să dăruim !

Iar Dumnezeu să ne dea harul de-a avea experiențe deosebite și în domeniul prosperității atât la nivel de duh, cât și pentru suflet și trup ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :