146. VREMEA SCHIMBĂRII III.2 NĂDĂJDUIEŞTE TOTDEAUNA ÎN DUMNEZEUL TĂU ŞI NU ACCEPTA ÎN SUFLETUL TĂU ÎNDOIALA! [1 Samuel 9.6, Osea 12.6]

146. VREMEA SCHIMBĂRII III.2 NĂDĂJDUIEŞTE TOTDEAUNA ÎN DUMNEZEUL TĂU ŞI NU ACCEPTA ÎN SUFLETUL TĂU ÎNDOIALA !

I Podcast I Pasaje Biblice : I Samuel 9 : 6 şi Osea 12 : 6 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 26 Mai 2022 I

În calea schimbării în bine din viaţa mea poate interveni :

  1. cel rău care este un mincinos.
  2. El se foloseşte de îndoială (strecurând în mintea credinciosului o neîncredere în disponibilitatea Lui Dumnezeu de-a ajuta atunci când omul Îi cere ajutorul), de aceea este nevoie
  3. să nădăjduim şi să ne încredem totdeauna în Dumnezeu şi în promisiunile Lui, indiferent de cât de negru ar fi totul împrejurul nostru !

Tu, dar, întoarce-te la Dumnezeul tău, păstrează bunătatea şi iubirea şi nădăjduieşte totdeauna în Dumnezeul tău”. (Osea 12 : 6)

Reamintim că în cartea I Samuel 9 : 6 scrie că (lui Saul) :

„Sluga i-a zis : „Iată că în cetatea aceasta este un om al lui Dumnezeu, un om cu vază ; tot ce spune el nu se poate să nu se întâmple. Haidem la el dar ; poate că ne va arăta drumul pe care trebuie să apucăm.”


„ … poate că …”.

Cel rău caută să strecoare în sufletul celui credincios :

II. Îndoiala (incertitudinea, neîncrederea în Dumnezeu)

Despre omul Lui Dumnezeu, slujitorul îi spunea lui Saul : „poate că ne va arăta drumul pe care trebuie să apucăm”. Altfel spus :

Noi apelăm la Dumnezeu, dar nu poţi să şti dacă te ajută sau nu !

Pe atunci, oamenii nu prea-L cunoşteau pe Dumnezeu foarte bine. Dar peste nu mult timp, David avea să scrie că :

Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi”. (Psalmul 46 : 1)

Aceasta este o certitudine. Nu există aşa ceva, ca un credincios să treacă prin nevoi şi Dumnezeu să nu-l ajute ! Dar noi oamenii (vorbind la modul general) mai ales atunci când trecem prin încercări, ne aşteptăm să vină ce poate fi mai rău şi Dumnezeu să nu ne vină în ajutor !

De ce ? De unde vine această neîncredere în Dumnezeu ? Ne lăsăm influenţaţi mult prea uşor de temerile noastre care-l au ca sursă pe Cel rău care vrea să strice chipul Lui Dumnezeu în om şi pentru om.

Cel rău ar vrea ca în mintea, părerea mea despre Dumnezeu să fie deformată după gândirea lui, deoarece Cel rău tot mereu este opusul Celui Bun, a Lui Dumnezeu.

Cel rău de la început a venit cu „invenţia lui” care se numeşte îndoiala (neîncrederea în Dumnezeu), care este urmată apoi de-o altă părere şi anume că :

Nu poţi fii sigur că Dumnezeu vrea să te ajute, că Îşi va face timp şi pentru tine !


În general vorbind (faţă de cunoscătorii de Dumnezeu), Cel Rău nu pune la îndoială puterea LUI Dumnezeu, fiindcă aşa ceva ar fi de necrezut şi nu şi-ar mai vinde „produsele” (a se citi minciunile) deoarece prea ar fi vizibile !

Cel rău nu neagă puterea Lui Dumnezeu ci disponibilitatea Lui în a te ajuta. Cum face acest lucru ? Strecurând îndoiala în mintea credinciosului :

Tu crezi că te va ajuta Dumnezeu pe tine ? Crezi că Dumnezeu Îşi va face timp pentru tine ? Poate pe alţii îi va ajuta, dar pe tine, nu !


În astfel de momente trebuie să folosim una dintre promisiunile Lui Dumnezeu pe care le avem notate în Biblie, cum este de exemplu cea notată în Psalmul 46 : 1, unde fiii lui Core au scris :

Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi”.

Iar noi Îi mulţumim frumos Domnului Isus pentru că tot aşa Se poartă şi cu noi deoarece în Evrei 13 : 8 scrie clar că : „Isus Hristos este acelaşi ieri şi azi şi în veci !” Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :