143 I 2024. NIMICIREA (DISTRUGEREA) SAU LUPTA ÎMPOTRIVA LUI DUMNEZEU [Faptele Apostolilor 5.12 I Faptele Apostolilor 5.38-39] 22 Mai 2024

143 I 2024. NIMICIREA (DISTRUGEREA) SAU LUPTA ÎMPOTRIVA LUI DUMNEZEU

I Podcast I Pasaje Biblice : Faptele Apostolilor 5 : 12 I Faptele Apostolilor 5 : 38 – 39 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 22 Mai 2024 I

Nimicirea (distrugerea) sau Lupta împotriva Lui Dumnezeu. A lupta împotriva oamenilor Lui Dumnezeu și a lucrării pe care Dumnezeu o face prin ei, înseamnă a lupta împotriva Lui Dumnezeu.

Am spune noi, că nimeni nu este așa de inconștient încât să se lupte cu Dumnezeu. Dar în Biblie au existat astfel de oameni și s-ar putea ca și eu, nu o singură dată în viață … să fi luptat împotriva Lui Dumnezeu !

Reamintim că grecescul kataluó înseamnă „a distruge, a răsturna” dar în Traducerea Cornilescu, în Faptele Apostolilor 5 : 38 – 39 este tradus cu „a nimici”.


În aceste versete sunt notate cuvintele lui Gamaliel :

Şi acum eu vă spun : „Nu mai necăjiţi pe oamenii aceştia, şi lăsaţi-i în pace !

Dacă încercarea sau lucrarea aceasta este de la oameni, se va nimici ; dar dacă este de la Dumnezeu, n-o veţi putea nimici. Să nu vă pomeniţi că luptaţi împotriva lui Dumnezeu.” …”. (Faptele Apostolilor 5 : 38 – 39)


Cui le-a spus Gamaliei aceste cuvinte despre posibilitatea de-a lupta împotriva Lui Dumnezeu ?

În Faptele Apostolilor 5 : 21 scrie că :

Marele preot şi cei ce erau cu el au venit pe neaşteptate, au adunat soborul şi pe toată bătrânimea fiilor lui Israel”.


Împotriva cui acționau ei ?

Împotriva apostolilor iar despre ei, în Faptele Apostolilor 5 : 12 scrie că :

Prin mâinile apostolilor se făceau multe semne şi minuni în norod”.


Oare se poate ca și eu să lupt împotriva Lui Dumnezeu … fără ca măcar să realizez ce fac ? Se poate ! De aceea să-mi analizez viața chiar acum și să văd împotriva cui sunt chiar acum !


Nu cumva să fiu împotriva unor oameni ai Lui Dumnezeu și de fapt chiar eu să lupt împotriva Lui Dumnezeu iar consecințele nu pot ști care vor fi !

Doamne Isuse ai milă ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :