139 I 2024. CÂȘTIGAREA SUFLETELOR NEMÂNTUITE SE POATE FACE PRIN MODUL DE COMPORTARE AL CREȘTINILOR [2 Petru 3.1-2 I 1 Petru 2.19–25] 18 Mai 2024

139 I 2024. CÂȘTIGAREA SUFLETELOR NEMÂNTUITE SE POATE FACE PRIN MODUL DE COMPORTARE AL CREȘTINILOR

I Podcast I Pasaje Biblice : II Petru 3 : 1 – 2 I I Petru 2 : 19 – 25 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 18 Mai 2024 I

Câștigarea sufletelor nemântuite se poate face prin modul de comportare al creștinilor iar aceasta este una dintre prioritățile vieții de credință.

Dar trebuie să accentuăm faptul că la mântuire trebuie aduși și oamenii care nu vor să asculte de Cuvântul Lui Dumnezeu. Ei pot fi câștigați pentru Christos doar plătind prețul suferinței care ne este cerut de Dumnezeu.


Pentru ce trebuie făcut pentru câștigarea unor astfel de oameni, apostolul Petru a scris aceste cuvinte :

Tot astfel, nevestelor, fiţi supuse şi voi bărbaţilor voştri ; pentru ca, dacă unii nu ascultă Cuvântul, să fie câştigaţi fără cuvânt, prin purtarea nevestelor lor, când vă vor vedea felul vostru de trai : curat şi în temere”. (I Petru 3 : 1 – 2)


Cheia înțelegerii acestor cuvinte poate fi găsită în expresia : „tot astfel” cu care se începe pasajul care tocmai a fost citat.

Ce înseamnă : „tot astfel” ? La Cine s-a referit apostolul Petru în context ?

Apostolul Petru s-a referit la Domnul Isus, care pentru a ne mântui a suferit întristarea și a avut parte de-o suferință pe nedrept, deoarece printre altele I S-au adus acuzații false.

Domnul Isus a suferit cu răbdare deși nu a făcut păcat și era nevinovat de toate acuzațiile care I S-au adus. Iar în acel momente, Domnul Isus nu a răspuns nici cu batjocuri, nici cu amenințări. Ci I S-a supus Lui Dumnezeu știind că trece prin așa ceva, deoarece Dumnezeu a îngăduit astfel de probleme (a se vedea I Petru 2 : 19 – 25).


Apostolul Petru a scris aceste adevăruri care nu sunt deloc confortabile (cum se mai spune la ora actuală), deoarece noi avem „în sânge” dreptatea, nu numai atunci când este vorba de noi ci și față de alții.

De aceea, dacă vom citi pasajul din I Petru 2 : 19 – 25, să ne gândim câte mesaje Biblice de acest fel am auzit de când suntem la credință ?

Poate, amintindu-ne ce preț este de plătit pentru câștigarea sufletelor celor pierduți, vom realiza și de ce nu se pocăiesc oamenii … sau de ce, doar foarte puțini se întorc la Dumnezeu !


Doamne Isus, dă-mi TE rog frumos și mie Harul de-a Te cunoaște într-un mod personal și de-a vedea cum și prin mine TU îi aduci la mântuire pe cei pierduți ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :