104 I 2024. SĂ FIE ÎNCURCAT CU TREBURILE VIEȚII CA SĂ NU UMBLE DUPĂ NĂLUCI [2 Timotei 2.4 I Exod 5.9] 13 Aprilie 2024

104 I 2024. SĂ FIE ÎNCURCAT CU TREBURILE VIEȚII CA SĂ NU UMBLE DUPĂ NĂLUCI

I Podcast I Pasaje Biblice : II Timotei 2 : 4 I Exod 5 : 9 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 13 Aprilie 2024 I

Să fie foarte încurcat cu treburile vieții ca să nu umble după năluci ! Cel Rău ar vrea ca să fim supraocupați cu treburile vieții, iar dacă nu avem o ordine clară a priorităților, vom ajunge ca să neglijăm exact ce este mai important și anume partea spirituală a vieții !

Dumnezeu spune că :

Niciun ostaş nu se încurcă cu treburile vieţii, dacă vrea să placă celui ce l-a înscris la oaste”. (II Timotei 2 : 4)

Cel ce l-a înscris pe creștin în armata Lui, este Dumnezeu și LUI trebuie să caut să-I fiu pe plac.


Teoretic este simplu, dar practic nu este deloc așa, deoarece Cel Rău vorbește exact invers :

Să se dea mult de lucru oamenilor acestora, ca să aibă de lucru şi să nu mai umble după năluci.” (Exod 5 : 9)

Practic, Cel Rău voia ca poporul Evreu să nu se mai ocupe deloc de partea spirituală a vieții (adică după năluci), iar acolo era vorba de eliberarea lor din robie.


Poate cineva va spune :

Dar noi nu suntem robii nimănui, noi suntem oameni liberi !


Chiar suntem liberi ?

Să observăm doar o scurtă listă a treburilor vieții sau ce ni se poate da de lucru și vom constata dacă suntem liberi cu adevărat !

Lista conține următoarele „treburi ale vieții” :

alimentația, antichitățile, anunțurile, autoturisme, birotica, tot ce ține de case și mașini, construcții, copii (ne referim strict la partea fizică a vieții), cosmetică, cursuri, educație, electronice, energia (cu care ni s-a distras foarte mult atenția în ultimii ani), jocurile, imobiliarele, internetul, munca, relațiile cu instituțiile, mediul înconjurător, moda, sănătatea, serviciile, sportul, telefonia, televiziunea, turismul, transportul, ziarele etc.


Vom menționa faptul că toată această listă, în cea mai mare măsură conține numai lucruri bune și tocmai în aceasta constă strategia demonică de ocupare a timpului și vieții credinciosului.


Și cineva ar putea întreba :

Dar unde este Dumnezeu în toată această listă ? Și unde sunt eu, când mai am timp și de mine ?

Noi avem duh, suflet și trup doar că exact duhul și partea spirituală a vieții, adică exact esența ființei noastre tindem să o neglijăm cel mai mult, deoarece duhul nu este vizibil dar de starea lui de sănătate depinde calitatea vieții noastre !


Doamne Isuse, umple-mă cu Duhul Tău Cel Bun și Sfânt și ajută-mă nu doar să-mi fac ordine în priorități ci toată viața mea TU să fii prioritatea mea Numărul Unu ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :