103 I 2024. NĂLUCILE ȘI TREBURILE VIEȚII [2 Timotei 2.4 I Exod 5.9] 12 Aprilie 2024

103 I 2024. NĂLUCILE ȘI TREBURILE VIEȚII

I Podcast I Pasaje Biblice : II Timotei 2 : 4 I Exod 5 : 9 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 12 Aprilie 2024 I

Nălucile și treburile viețiiCel Rău este cel care scoate în față treburile vieții (despre care scria apostolul Pavel în II Timotei 2 : 4) deoarece dacă creștinul va intra în acest hățiș al lumii materiale își „va prinde capul” și nu va mai scăpa din sistemul lumii dacă nu învață să spună : „Nu”, dorințelor după a căror îndeplinire umblă (a se vedea Geneza 22 : 13).

Dumnezeu a decis că :

Niciun ostaş nu se încurcă cu treburile vieţii, dacă vrea să placă celui ce l-a înscris la oaste”. (II Timotei 2 : 4)


Cel Rău spune :

Să se dea mult de lucru oamenilor acestora, ca să aibă de lucru şi să nu mai umble după năluci.” (Exod 5 : 9)


Pentru a înțelege mai bine cele scrise în Exod 5 : 9 vom reda alte trei traduceri literale ale versetului :

  1. Să li se atribuie mai multă muncă oamenilor, ca să fie ocupați, astfel încât să nu se gândească să se angajeze în conversații deșarte”. (Biblia Lamsa)
  2. Să fie grea slujba pentru oameni și să lucreze la ea și să nu se lase orbiți de cuvintele mincinoase.” (Literal Standard Version)
  3. Să fie slujba grea pentru oameni, să lucreze la ea, şi să nu fie uimiţi de cuvintele mincinoase”. (Young’s Literal Translation)

La lista cu treburile vieții care a fost notată în meditația de ieri, astăzi a fost adăugată munca peste puteri, dar lista putea continua, iar aceste activități deși nu sunt deloc rele, totuși, dacă nu vom avea o ordine clară a priorităților vieții, vom fi înghițiți de mulțimea lucrurilor pe care trebuie să le facem.

Nu ne va mai interesa decât foarte puțin partea spirituală a vieții noastre dacă ne vom lăsa captată atenția cu treburile vieții, cu acele preocupări care ne pot ocupa tot timpul.

Oare mai este importantă pentru mine preocuparea de-a fi pe placul Lui Dumnezeu, a Celui care m-a înscris pe Lista Lui, adică în Cartea Vieții ?


Doamne Isuse, reaprinde TE rog în mine focul dragostei pentru TINE și pentru voia TA ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :