102 I 2024. CE SE ÎNȚELEGE PRIN A FI ÎNCURCAT CU TREBURILE VIEȚII [2 Timotei 2.4 I Exod 5.9] 11 Aprilie 2024

102 I 2024. CE SE ÎNȚELEGE PRIN A FI ÎNCURCAT CU TREBURILE VIEȚII ?

I Podcast I Pasaje Biblice : II Timotei 2 : 4 I Exod 5 : 9 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 11 Aprilie 2024 I

Ce se înțelege prin : „a fi încurcat cu treburile vieții ?” Cel Rău, ar vrea ca toți creștinii să se lase prinși de activitățile care le răsar deodată în cale, zi de zi și să nu își mai facă timp deloc pentru relația lor cu Dumnezeu și pentru partea spirituală a vieții (citirea Bibliei, rugăciunea etc.).

Dumnezeu însă spune exact invers :

Niciun ostaş nu se încurcă cu treburile vieţii, dacă vrea să placă celui ce l-a înscris la oaste”. (II Timotei 2 : 4)


Cel Rău este simbolizat în Vechiul Testament prin diferite persoane care au avut foarte multă influență asupra celor din vremea lor.

Prima observație este chiar aceasta. Dacă vreau să fiu un credincios spiritual, să evit personalitățile necreștine care sunt foarte vizibile și foarte influente în lumea de azi.

Faraon este unul dintre oamenii în al cărui caracter, îl putem recunoaște direct pe Cel Rău. Atunci când a fost vremea ca poporul Evreu să-și recapete libertatea, Faraon a spus :

Să se dea mult de lucru oamenilor acestora, ca să aibă de lucru şi să nu mai umble după năluci.” (Exod 5 : 9)

De această ocupare totală a timpului credincioșilor din poporul Evreu se ocupau oamenii lui Faraon și se ocupă și azi, duhurile Celui Rău, care fac să răsară în calea noastră de niciunde tot felul de situații, de urgențe, de probleme, de știri interesante etc. care să ne ocupe absolut toată ziua.


Ar fi bine să ÎL rugăm pe Dumnezeu să ne deschidă ochii asupra acestui aspect al vieții.

Să ajung să observ și eu :

1. cât de mult ajung realizez din ce mi-am propus să fac de dimineața devreme pentru sufletul meu,
2. în schimb, cât de repede îmi trece ziua și
3. cât de mult ajung să mă implic în activități care fac parte din categoria lucrurilor urgente, dar care nu sunt de fapt foarte importante și pe care nici măcar nu le aveam în planul pentru ziua respectivă ?


Doamne Isuse, știind că Cel Rău este un hoț care se ocupă și cu furtul timpului pe care l-aș dedica relației mele cu TINE, dă-mi harul și puterea de-a fi foarte atent la acest aspect al vieții și ajută-mă să nu mă las furat cu acceptul meu, ci să fiu hotărât în îndeplinirea lucrurilor pe care mi le-am planificat ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :