09 I 2024. ÎMPOTRIVIREA SAU PRĂBUȘIREA, RIDICAREA ȘI STRĂPUNGEREA [Luca 2.7 I Luca 2.34–35]

09 I 2024. ÎMPOTRIVIREA SAU PRĂBUȘIREA, RIDICAREA ȘI STRĂPUNGEREA

I Podcast I Pasaje Biblice : Luca 2 : 7 I Luca 2 : 34 – 35 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 09 Ianuarie 2024 I

Viața creștinului conține împotrivirea, care poate fi descrisă prin cele trei cuvinte : prăbușire, ridicare și străpungere.

Astăzi, cu ajutorul Lui Dumnezeu vom aminti numai primul termen și anume împotrivirea. În greacă este folosit un cuvânt (antilegomenon) care se traduce prin :

a vorbi împotrivă, deci a contrazice, a se opune”.


Creștinul are parte de împotrivirea sau contestarea lumii, de oameni care nu sunt de acord cu el și care-i vor sta sau se vor poziționa împotriva lui și care i se vor opune sub diferite forme.

Reamintim că în Luca 2 : 7 scrie că :

în casa de poposire nu era loc pentru ei”.

Dar de aici și până la împlinirea proorociei despre Domnul Isus că :

„ … va stârni multă împotrivire. Chiar sufletul tău va fi străpuns de o sabie …” (Luca 2 : 34 – 35), i s-a spus Mariei, avea să fie cale lungă.

În timp aveau să treacă încă aproximativ treizeci și trei de ani până la împlinirea proorociei rostite prin Simeon.


Maria ar fi putut să spună că de împotrivire au avut parte și până atunci (până la auzirea acestei proorocii). Dar, probabil că nu și-a imaginat că se va ajunge până la omorârea Copilului ei … un Copil care a făcut bine altora cum nimeni altul de pe pământ nu a făcut până atunci … și nici de atunci încoace !

Și poate că Maria, era îndreptățită să spună în acele zile, când Domnul Isus era în cursul cercetărilor, că este total nedrept procesul pe care liderii religioși I L-au înscenat Fiului ei !

Sau poate că s-a întrebat (cum ne întrebăm și noi uneori) : „Unde era Dumnezeu ?” și de ce nu intervenea când, chiar atunci oamenii așa ziși : „ai Lui Dumnezeu”, ÎL condamnau la moarte pe Fiul ei care era de fapt Nimeni altul decât chiar Dumnezeu Întrupat !


Dar, trebuie să fim conștienți că împotrivirea și toate atitudinile negative prin care avem de trecut în viață, fac parte din lupta spirituală, pe care o ducem pentru sfințirea personală și pentru câștigarea sufletelor pierdute. Deci este normal ca mergând pe Calea Crucii Domnului Isus, să trecem prin așa ceva !


Doamne Isuse, dă-mi și mie harul de-a înțelege că, indiferent cât de diferite și cât de „întâmplătoare” sunt toate problemele care pur și simplu îmi apar în cale, ele fac parte din prețul pe care trebuie să-l plătesc în drumul meu spre Cer ! Și dă-mi TE rog frumos, puterea de-a ajunge cu bine până la sfârșitul acestei vieți ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :