08 I 2024. PREȘTIINȚA LUI DUMNEZEU [Luca 2.7 I Matei 4.13–16]

08 I 2024. PREȘTIINȚA LUI DUMNEZEU

I Podcast I Pasaje Biblice : Luca 2 : 7 I Matei 4 : 13 – 16 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 08 Ianuarie 2024 I

Cunoașterea vieții unui om dinainte de nașterea lui, înseamnă preștiința Lui Dumnezeu și nu este în niciun fel o formă de predestinare. De ce ?

Deoarece omul decide dacă va face voia Lui Dumnezeu sau dacă alege să facă ce vrea el, în momentul în care are de ales între voia Lui Dumnezeu și voia lui.

De exemplu, proprietarul casei de poposire la ușa căruia au bătut Iosif și Maria, a decis că nu îi va primi pe cei doi (Luca 2 : 7).

La momentul ajungerii lor în Betleem, Iosif și Maria nu au știut ce urma să li se întâmple, dar mai târziu în viață, oare pentru Domnul Isus, viitorul chiar era ceva necunoscut ?


Putem spune că nu. EL oricum (după nașterea Lui) avea să știe foarte multe din situațiile de viață prin care avea să treacă. De ce facem această afirmație ?

Deoarece Domnul Isus a cunoscut ce era proorocit despre Mesia în Vechiul Testament, iar aceste proorocii au fost ca un program pe care Domnul Isus l-a respectat toată viața Lui !

Domnul Isus ȘI-a trăit viața conform acestui program Divin pe care Domnul Isus l-a adus la îndeplinire prin viața LUI (a se vedea de exemplu Matei 4 : 13 – 16).

Dar, citind Evanghelia după Matei putem observa că, chiar dinainte de nașterea Lui dar și imediat după nașterea Domnului Isus, totul a fost coordonat de Dumnezeu pentru respectarea voiei Lui Dumnezeu, așa cum era proorocită în Vechiul Testament (a se vedea Matei 1 : 22 – 23, Matei 2 : 5 – 6, Matei 2 : 15 și apoi versetele 17 și 18 precum și v. 23) !


Proprietarul casei de poposire nu i-a primit pe Iosif și Maria atunci când au ajuns la el. Este evident că el nu știa că primindu-i pe ei, ÎL va primi și pe CEL ce avea să devină Mântuitorul lumii, pe Domnul Isus !

Dar, acum când Isus bate din nou la ușa ta, tu îi vei deschide ușa vieții tale Lui Isus ?


Podcastul poate fi ascultat aici :

Dumnezeu să ne ajute să ne potrivim viața după Cuvântul Lui și să-i aducă la mântuire, atât pe toți cei nemântuiți care ascultă aceste cuvinte cât și pe toți cei nemântuiți pentru care ne rugăm ! Amin !