07 I 2024. SĂ NE IMAGINĂM CE S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ RESPINGEREA DIN BETLEEM [Luca 2.7 I Psalmul 24.1 I Ioan 1.11]

07 I 2024. SĂ NE IMAGINĂM CE S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ RESPINGEREA DIN BETLEEM

I Podcast I Pasaje Biblice : Luca 2 : 7 I Ioan 1 : 11 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 07 Ianuarie 2024 I

Să ne imaginăm acest scenariu. Iosif și Maria nu au fost primiți în casa de poposire (Luca 2 : 7), dar cumva s-au descurcat ei chiar și atunci, iar noi știm că s-a găsit un alt loc pentru ei (a se vedea Matei 2 : 9 – 11).


Dar au trecut anii și poate că într-o zi, Maria discutând cu Isus (care era deja mare) i-a spus ce-au pățit ei când trebuia să se nască EL … și cum nu au avut unde să locuiască exact când ei, Mariei, mamei Lui, îi era cel mai greu.

Probabil că oricare om, dacă ar fi fost în locul Lui Isus, s-ar fi supărat și probabil că ar fi căutat să se răzbune pe oamenii aceia considerați a fi răi.

Dar Domnul Isus este Dumnezeu Întrupat. Iar EL a ales să-și dea viața, chiar și pentru astfel de oameni ca ei să fie transformați în oameni noi, prin credința în Jertfa Lui de pe Calvar.

Iar un om născut din nou este un om în care trăiește Domnul Isus. Și … când bate la ușa lui o familie asemenea lui Iosif și Mariei, el le deschide ușa și îi primește cu bucurie, deoarece poate să facă și el ceva pentru Dumnezeu.

Iar istoria vieții unui om care s-a întors la Dumnezeu, arată altfel decât istoria omului care I Se opune Lui Dumnezeu !


Dar istoria Betleemului nu s-a schimbat și poate și de aceea este scris despre Domnul Isus că :

A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit”. (Ioan 1 : 11)

Acest adevăr este valabil în special pentru Betleem și mai apoi pentru poporul Evreu și rămâne consemnat că :

Isus a venit la ai Săi și ai Săi nu L-au primit”.


Vom încheia această meditație notând faptul că nu găsim scris în Noul Testament ca Domnul Isus să fi trecut măcar odată prin Betleem, în toată perioada în care ȘI-a desfășurat activitatea … deși prin Capernaum și prin Ierusalim a fost de mai multe ori.


Ce putem învăța de aici ?

Dumnezeu îmi respectă alegererea de-a nu-L primi pe El în viața mea, atunci când EL bate la ușa mea.

Dar, se poate ca acea ocazie să fie unică … așa că, nu fă și tu aceeși greșeală ca proprietarii acelei case de poposire.

Tu, primește-L în viața TA pe Isus ca Stăpân și Mântuitor și să dea Dumnezeu ca toți să ne întâlnim în Cer ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :