06 I 2024. AVEM LOC PENTRU DUMNEZEU ? [Luca 2.7]

06 I 2024. AVEM LOC PENTRU DUMNEZEU ?

I Podcast I Pasaj Biblic : Luca 2 : 7 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 06 Ianuarie 2024 I

Noi avem loc pentru Dumnezeu în casa noastră ? Azi să ne gândim puțin numai la lipsa de ospitalitate de care au avut parte Iosif și Maria în casa de poposire. Cuvântul poposire este definit astfel : „A se adăposti undeva pentru a dormi peste noapte”. (MDA2, 2010)

Dar la fel este și azi. Dumnezeu umblă printre noi sub forma unui om aflat în nevoie și ar vrea să stea în casa noastră doar până trece noaptea, adică până scapă de necazul prin care trece.

Prin „a sta în casa noastră” se poate înțelege nu neapărat : „a locui în casă” ci poate consta doar în a avea parte de ajutorul nostru care poate însemna și o susținere morală într-o anumită situașie grea din viața cuiva sau în mâna întinsă pentru a-I oferi ceva.


Evanghelistul Luca a notat clar că pentru Iosif și Maria : „în casa de poposire nu era loc …”. (Luca 2 : 7)

Nouă ne crește tensiunea când citim despre o astfel de comportare, cum adică să ai loc pentru toți numai pentru Dumnezeu, nu ? Și vorbim doar despre o noapte în care era nevoie de un loc de odihnă !

Dar dacă ne privim în oglindă vom constata că despre noi este vorba. A noastră era acea Casă de poposire care era ceva doar cu numele, dar de fapt nu era o casă de poposire și pentru Dumnezeu, ci era și este numai pentru noi.

Noi suntem cei care avem loc în viață pentru toți și pentru toate, numai pentru Dumnezeu nu mai avem loc.


Bineînțeles că proprietarii respectivi ar fi deschis larg ușa casei lor dacă ar fi aflat că primindu-i pe Iosif și Maria ÎL primesc de fapt pe Dumnezeu.

Dar oare Isus are loc pentru mine în Cerul Lui ? Oare contează acest lucru sau este lipsit de importanță locul în care-mi voi petrece veșnicia ?


Doamne Isuse, dă-mi Harul de-a fi sensibil la șoapta Duhului Sfânt și de-a face voia Lui Dumnezeu ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :