Ziua 8 (16 iulie 2013) : De ce se foloseşte evanghelizarea prin radio creştin în lumea islamică ?

Ziua 8De ce într-o eră când conţinutul digital audio şi video este transmis prin cablu de fibră optică sau prin semnal wireless, radioul ar trebui să fie văzut ca o unealtă critică pentru prezentarea credinţei creştinilor ? Pur şi simplu pentru că are abilitatea unică de a transmite mesajul eficient, fără costuri prea mari unui mare procent de oameni potrivit cu zona geografică în care se află.

De exemplu, creştinii din Asia Centrală sunt restricţionaţi în credinţa lor. Misionarii străini au fost daţi afară din anumite regiuni. Dar bisericile locale au continuat să se dezvolte, în mare parte datorită influenţei transmisiei de radio creştin.

În Africa de Nord, transmisiile radio sunt disponibile în toată regiunea, fapt care permite oamenilor din zonele urbane şi rurale să primească şi să înţeleagă programele în limbile lor. Programele radio pot fi înţelese şi de cei cu carte, şi de cei mai puţin literaţi. Radioul este o soluţie potrivită atunci când este vorba de provocările alfabetului scris.

De exemplu, în Turkmenistan, generaţia mai în vârstă a folosit mereu alfabetul chirilic, iar cei tineri sunt obişnuiţi cu alfabetul latin. Oamenii din Turkmenistan citesc în arabă, farsi (iraniană), etc. Transmisiile radio le permit să asculte Evanghelia în limba lor.

Lumea islamică este plină de diversitate culturală, din Africa şi până în Asia. Un marocan trăieşte într-un loc cu totul diferit decât un sirian sau chiar un indonezian. Ministeriatele de radio pot lua în considerare nuanţe culturale şi diferenţe atunci când vine vorba de crearea conţinutului. şi din cauza frecventelor pene de curent din zonele muntoase sau de deşert, radiourile cu încărcare solară sunt foarte importante pentru transmiterea conţinutului biblic.

Undele radio traversează graniţele şi merg acolo unde misionarii obişnuiţi nu au acces şi unde materialele creştine sunt greu de accesat. În acest mod ministeriatele radio joacă un rol esenţial în evanghelizarea lumii islamice. Radiourile tind să fie metode mult mai ieftine decât altele.

Motive de rugăciune :

* Rugaţi-vă pentru ca programele radio să fie în concordanţă cu nevoile oamenilor .
* Rugaţi-vă pentru producătorii locali de radio, ca ei să fie încurajaţi şi protejaţi.
* Rugaţi-vă pentru cei ce caută adevărul, ca aceştia să ajungă să înveţe mai multe despre Hristos şi să crească în credinţă.