Ziua 18 (26 iulie 2013): Un sfert din copiii născuţi în lume se nasc în familii de musulmani

Ziua18Anul trecut, unul din şapte copii din Africa Subsahariană au murit înainte ca să împlinească vârsta de 15 ani. Din cei care au supravieţuit, doar 65% au avut şansa să meargă la şcoală, şi foarte puţini au făcut acest lucru. Un mare procent din numărul copiilor musulmani, se nasc în sărăcie extremă. Unii sunt nevoiţi să cerşească pentru a supravieţui, foarte mulţi sunt abuzaţi şi atraşi în traficul de droguri şi prostituţie, alţii se alătură unor grupuri de rebeli înarmaţi şi grupări teroriste.

Deşi mulţi din cei din poporul lui Dumnezeu sunt plini de compasiune pentru copii şi fac lucruri bune în adăposturile pentru copiii străzii, ajută la educarea copiilor, asigură mâncarea în orfelinate, totuşi trebuie făcute mult mai multe lucruri. Mai mult de un sfert din cele 2,4 miliarde de copii din lume trăiesc în ţările islamice. Aceasta înseamnă aproximativ 600 de milioane de copii. Copiii formează aproape 40 de procente din populaţia musulmană din lume.

Puţini sunt copiii care au un trai foarte bun în ţările musulmane, cei mai mulţi fiind săraci şi marginalizaţi, fără drepturi pentru sănătate, educaţie şi protecţie. Potrivit publicaţiei Unicef, Copiii Lumii Musulmane : „4,3 milioane de copii din ţările islamice mor în fiecare an, milioane de copii nu ajung să meargă la şcoală în clasele primare, şi – în unele ţări – una din şase femei moare atunci când naşte.”

Există o mare nevoie. Se spune despre un cuplu care se plimba prin pajiştile de iarbă foarte înaltă din Africa. Amândoi îşi ţineau fiul, unul de o mână, iar altul de cealaltă. Dar când au ieşit din iarbă au văzut că amândoi l-au lăsat, fiecare crezând că celălalt îl ţine pe copil de mână.

Au început să caute copilul şi să ceară ajutorul celor din satul alăturat. După trei ore, tatăl a spus : „Haideţi să ne ţinem de mână şi să căutăm atent prin pajişte”. Aşa au făcut şi au găsit copilul, dar era prea târziu. Tatăl, în suferinţa lui, a început să strige: „Dacă ne-am fi ţinut de mână mai devreme, poate l-am fi putut salva.”

Haideţi să ne ţinem de mână, pentru acei care muncesc ca să protejeze copiii din ţările musulmane. Rugaţi-vă ca Dumnezeu să binecuvânteze aceşti copii.

 Motive de rugăciune :

* Să ne rugăm împreună ca tot mai mulţi oameni să răspundă chemării de a ne uni mâinile şi de a ajunge cu mesajul Evangheliei la aceşti copii (Plângerile lui Ieremia 2 : 19).
* Haideţi să ne unim mâinile în rugăciune ca Dumnezeu să protejeze şi să aibă milă de copiii din ţările musulmane (Proverbe 22 : 6).
* Să ne rugăm ca Dumnezeu să ne arate fiecăruia cum ne putem implica şi noi în ajutarea copiilor nevoiaşi din ţările musulmane (Matei 28 : 19).