Ziua 16 (24 iulie 2013) : Deschidere spre Africa ; Africa de Sud reorganizată

Ziua 16Astăzi populaţia musulmană din Africa de Sud numără între 600 000 şi 800 000 de persoane. Deşi aceasta înseamnă mai puţin de 2 procente din totalul populaţiei, creşterea şi influenţa islamului în ţară prezintă atât provocări, cât şi oportunităţi. Islamul are o puternică influenţă în anumite grupuri de oameni din Africa de Sud. Primul grup de oameni este al deţinuţilor din închisoare. Aceştia caută iertare şi eliberare de vină şi sunt deschişi la orice mesaj care aduce o speranţă. Unde nu este predicat mesajul lui Hristos, altceva îi va lua locul.

În al doilea rând, islamul este atrăgător pentru cei săraci, pentru negrii din zonele rurale ale Africii de Sud, iar creştinismul este adesea perceput ca fiind religia „albă”, sau „religia albilor”. şi islamul se ocupă de educaţie şi mâncare pentru cei săraci, fapt care aduce o bună reputaţie pentru această religie acolo unde este o aşa nevoie de ajutoare.

În al treilea rând, există un puternic mesaj interconfesional în Africa de Sud. Acesta are motive de ordin istoric şi încearcă să umple un gol creat de apartheid şi diviziunile din trecut. Aşa că atunci când oamenii aud argumente teologice pentru unitate şi pentru slujirea Aceluiaşi Creator, uşile spre Evanghelie tind să se deschidă imediat.

În prezent în Africa de Sud, islamul se răspândeşte mai repede decât creştinismul, iar acest lucru ar trebui să provoace Biserica. Un răspuns biblic atât islamului, cât şi evanghelizării săracilor şi ajutorării celor aflaţi în nevoie va cere din partea Bisericii mai mult şi un risc mai mare.

Motive de rugăciune :

*Rugaţi-vă pentru cei care caută să misioneze musulmanii din Africa de Sud. Rugaţi-vă ca aceştia să fie sensibili faţă de cultura islamică şi practicile religioase din timpul Ramadanului, însă fără a compromite adevărul despre Isus Hristos.
* Rugaţi-vă pentru ca închisorile din Africa de Sud să aibă mai mulţi capelani. În timpul Ramadanului există o atenţie specială pentru evanghelizarea celor din închisoare, pentru că acest timp este privit ca fiind unul în care deţinuţii sunt prezentaţi ca fiind curaţi în faţa lui Allah şi din această cauză foarte mulţi ajung să se convertească la islam.
* Rugaţi-vă pentru cei săraci şi nevoiaşi din taberele aşezate ilegal. Cei mai mulţi oameni din astfel de tabere acceptă islamul pentru că aceasta înseamnă pentru ei să primească mâncare. Rugaţi-vă ca oamenii să-L accepte pe Hristos ca Mântuitor nu doar pentru mâncarea pe care ar putea-o primi, ci pentru că îşi doresc să trăiască o viaţă nouă în Hristos.
* Rugaţi-vă pentru pastorii din zonele rurale care nu au instruire necesară, rugaţi-vă ca aceştia să aibă o credinţă de neclintit.

Citeşte mai mult pe www.stiricrestine.ro