Ziua 12 (20 iulie 2013) : Împotriva restricţiior … să se deschidă uşi

Ziua 12Mulţi musulmani nu au respins Evanghelia, ci ei pur şi simplu nu au auzit-o niciodată. În cartea Nebunia lui Dumnezeu (The Insanity of God), Nik Ripkin ne spune povestea lui Pramana, un credincios care a fost înainte musulman. Înainte de întoarcerea lui la Hristos, Pramana simţea că viaţa lui e o ruină. La sfatul unui lider religios local, el a postit şi a meditat timp de trei zile, căutând un răspuns la problemele lui.

În cea de-a treia zi, a auzit o voce care i-a spus : “Găseşte-L pe Isus, găseşte Evanghelia”. Fiind musulman şi într-o ţară islamică cu multe restricţii, Pramana nu a auzit niciodată de Isus. În acest moment, el nu ştia nici măcar dacă Isus ar putea fi un fruct, o piatră sau un copac. Vocea a continuat, dându-i instrucţiuni detaliate despre cum să-L găsească pe Isus.

Pramana a plecat îndată, mergând pe jos toată noaptea până a ajuns într-un oraş în care nu a mai fost vreodată, ascultând direcţiile pe care vocea i le spunea. Călătoria lui Pramana l-a călăuzit în casa unuia dintre singurii trei credincioşi care existau în naţiunea lui, naţiune cu o populaţie de 24 de milioane. Acest om a împărtăşit Evanghelia cu Pramana, şi el a devenit urmaş al lui Hristos chiar în ziua aceea.

Pe lista World Watch (WWL), care afişează ţările în funcţie de intensitatea persecuţiilor îndurate de către creştini, ţările islamice sunt în top, primele 9 din 10 şi 38 dintre primele 50 de ţări. În unele ţări este aproape imposibil ca oamenii să ajungă la Isus.

Biblia spune că “oricine va chema numele Domnului va fi mântuit. Dar cum vor chema pe Acela în care n-au crezut ? şi cum vor crede în Acela despre care n-au auzit ? şi cum vor auzi despre El fără propovăduitor ?”(Romani 10:13-14). Duhul Sfânt este la lucru într-un mod uimitor, câştigând musulmani pentru Hristos în moduri miraculoase, la fel cum s-a întâmplat şi cu Pramana.

Dar musulmanii încă au nevoie de libertatea de a-L alege pe Hristos pentru ei înşişi, şi asta include accesul la Biblii şi la exemple vii ale mărturiei creştine. Restricţiile impuse de către guvernele islamice şi de către societate trebuie să înceteze.

Motive de rugăciune :

* Poţi să-ţi imaginezi cum ar fi să nu poţi să ai acces la Isus ? Poţi să-ţi imaginezi milioanele de musulmani care vor sta faţă-n faţă cu veşnicia, fără să fi auzit vreodată Vestea Bună ? Imaginează-ţi şi cazi cu faţa la pământ, strigă către Dumnezeu ca ei să poată avea acces la Isus.
* Roagă-te pentru uşi deschise în naţiunile islamice. Ca restricţiile impuse de guvern şi de societate să scadă. Rugaţi-vă pentru un acces mai mare la Biblii astfel încât tot mai mulţi musulmani să aibă oportunitatea să citească Scriptura în propria lor limbă.
* Rugaţi-vă că Dumnezeu să continue să-i întărească pe creştinii din naţiunile islamice şi să-i împuternicească să rămână în ţara lor de baştină (Matei 5 : 3 – 16).