Leneşii sau Cum să te trezeşti pe întuneric ? [Psalmul 119.147-148]

O iau înaintea zorilor … O iau înaintea străjilor de noapte şi deschid ochii …”. (Psalmul 119 : 147 – 148) Cine-a scris aşa sigur a avut probleme … cum să te trezeşti pe întuneric ?

„Şi eu m-aş trezi de dimineaţă, dacă dimineaţa ar fi pusă mai târziu. Aşa mai spre seară, ca după aceea să mă pot odihni”.

Leneşilor le este greu să se ridice din pat aşa devreme. Şi oamenii nu îi înţeleg, nu înţeleg că ei sunt deosebiţi. Dau şi altora din ce au.
Leneşilor trebuie citit corect : lene şi lor ! Aşa se citeşte pentru cei care nu prea ştiu limba română, (este o expresie nu este doar un cuvânt). Adică dau cu mână largă din ce au (e drept însă că nu au mare lucru) deoarece nu le sunt recunoscute drepturile.

Şi leneşii au un punct de vedere iar el ar trebuie să fie cunoscut. Există drepturile leneşilor pe care mulţi nu le cunosc, iar ei (şi din acest motiv) sunt discriminaţi.


Leneşofobia (frica de leneşi … este un cuvânt care încă nu a fost brevetat) ar trebui să fie eradicată, iar cei ce muncesc dis de dimineaţă trebuie făcuţi să plătească compensaţii celor pe care îi stresează cu hărnicia lor.

Discriminarea leneşilor este un subiect tabu, despre el nu se prea vorbeşte deoarece ei sunt minoritari şi nu au aces la sursele de informare pentru a-şi putea susţine modul de viaţă, a-l face cunoscut şi a trezi simpatia celor care au alte puncte de vedere în privinţa eticii muncii.

În fond, dacă toţi ar munci, cine ar mai sta şi s-ar odihni preventiv (dinainte de-a începe munca) ? Nu se spune (foarte bine chiar şi este o vorbă foarte înţeleaptă) că trebuie mai bine să previi decât să tratezi ? Aşa este şi cu munca, mai bine o previi decât să ai probleme !

Să ne gândim numai la câte accidente ar putea fi prevenite dacă oamenii în loc să meargă la muncă ar sta acasă !


Ce scrie în Biblie despre leneş ?

Leneşul zice : „Afară este un leu, care m-ar putea ucide pe uliţă !” (Proverbe 22 : 13)

Leneşul zice : „Afară este un leu, pe uliţe este un leu !” (Proverbe 26 : 13)

Din moment ce despre posibilitatea ca un leu să scape pe stradă scrie şi în Biblie, este logic ca omul înţelept să gândească :

„Având în vedere că acum există în oraşe grădini zoologice, probabilitatea de-a scăpa un leu pe stradă este mai mare decât acum trei mii de ani, iar probabilitatea de-a nu-l întâlni, stând acasă, este cu mult mai mare”.

De aceea este logic să nu te prea omori cu munca … de parcă ei îi pasă de tine şi nu mai poate fără tine ?! Munca nu a început cu tine şi nici nu se va sfârşi când tu nu vei mai fi, aşa că las-o în seama altora, care nu gândesc aşa profund !

Minorităţi versus majorităţi sau : Când democraţia începe să scârţâie, trebuie să fie reparată. Un astfel de fel de-a vedea relaţia minoritate versus majoritate pare a avea o formă de înţelepciune, dar de fapt este o formă de încălcare a voiei Lui Dumnezeu şi a modului în care a fost proiectat omul să funcţioneze.

Unii ar crede că nu este nicio problemă că-şi schimbă modul de întrebuinţare al trupului, deşi se fac că uită că Proiectantul trăieşte şi într-o zi fiecare om va sta înaintea Lui cu gândurile, vorbele, faptele … cu toată viaţa pusă pe tavă înaintea Lui şi atunci se va vedea cât de mare a fost calitatea ingredientelor din care a fost făcută viaţa omului respectiv.

Pentru a nu ajunge în locul de chin trebuie o pocăinţă adevărată, adică o potrivire a vieţii după Biblie !


Dar, să presupunem că tot ce este scris în Biblie nu este adevărat şi că nu există Dumnezeu, Cer, iad, cel rău … o viaţă veşnică care poate fi petrecută ori în rai ori în iad. (Este o părere pe baza căreia trăiesc unii oameni şi este alegerea lor să gândească şi să trăiască în acest fel).

Dar, dacă totul este real şi eu nu mă încadrez în voia Lui Dumnezeu (şi ştiu foarte bine în mine că nu voi putea da vina pe EL sau pe altul pentru alegerile mele), ce va fi cu mine după moarte ?

Puncte de vedere pot să fie multe, dar în Biblie scrie clar că :

Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte”. (Proverbe 14 : 12)

Multe căi i se par bune omului, dar la urmă duc la moarte”. (Proverbe 16 : 25)

Altfel spus : una este părerea şi cu totul alta este realitatea ! Părerea nu schimbă realitatea. Calea rea nu va schimba realitatea dreptăţii Lui Dumnezeu. (Cuvântul cale se referă la comportamentul greşit).

Cântarul drept nu-şi schimbă unităţile de măsură (nici kilogramul dar nici gramul) după bunul plac al celui care vrea să înşele, doar pentru a fi bun cu el. Nici Dumnezeu nu-şi schimbă standardele de acces în Cer după bunul plac al celui ce cu bună ştiinţă trăieşte în păcat şi mai îi duce acolo şi pe alţii.

Dumnezeu îmi vorbeşte, Cuvântul Lui Dumnezeu îmi vorbeşte, conştiinţa îmi spune : „Pune capăt păcatelor tale şi trăieşte în neprihănire, rupe-o cu nelegiuirile tale … ”. (Daniel 4 : 27). Altfel spus :

Schimbă macazul vieţii dinspre păcat înspre Isus.

Pentru accesul în Cer, regula Lui Dumnezeu este foarte clară :

Numai prin Isus (crezând în Jertfa Lui de pe cruce, în moartea, învierea şi Înălţarea la Cer) poţi ajunge acolo !

Dacă-L chemi în ajutor, EL a promis că te va mântui :

Ioel 2 : 32 „ Atunci oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit … ”.

Faptele Apostolilor 2 : 21 „Atunci oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit”.

Romani 10 : 13 „Fiindcă „oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit”.

Dumnezeu nu aceptă doar reparaţii parţiale (schimbări de piese) ca la o maşină veche, deoarece EL nu vrea înnoiri parţiale ci o înnoire totală a vieţii. Prin rugăciunea sinceră, Dumnezeu aduce schimbarea totală a vieţii. Nu eu mă schimb, ci Isus mă transformă prin puterea Lui şi mă ajută să nu mai fac păcate.

„Câinele” nu trebuie să se forţeze să latre (să muşte etc.) mai puţin … pentru a nu-i face rău altuia, deoarece Dumnezeu din „câine” poate să facă „miel”, îi schimbă soiul (face o creaţie nouă) şi implicit modul în care va fi trăită viaţa respectivă.

Dumnezeu să-ţi ajute să ÎL cauţi, deoarece Dumnezeu abia aşteaptă să te transforme şi să te binecuvânteze cu un caracter ales !