99 I 2024. CĂRTURAR ȘI FARISEU FĂȚARNIC. ESTE VORBA DE MINE [Matei 23.13] 8 Aprilie 2024

99 I 2024. CĂRTURAR ȘI FARISEU FĂȚARNIC. ESTE VORBA DE MINE ?

I Podcast I Pasaj Biblic : Matei 23 : 13 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 8 Aprilie 2024 I

Cărturar și fariseu fățarnic ! Nu cumva este vorba de mine ? Și eu poate știu multe, trăiesc separat de oamenii din lume dar poate că totuși îmi ascund adevărata față, adevăratul caracter !

Astăzi, cu ajutorul Lui Dumnezeu, să îmi fac azi o analiză la Laboratorul unde se iau probele vieții de credință, pentru a vedea rezultatele analizei vieții mele spirituale !

Nu cumva, și eu doar vorbesc de fățarnici, dar prezint și eu celor din jur doar o aparență înșelătoarea ?!


Reamintim că Domnul Isus, a spus :

Vai de voi, cărturari şi farisei făţarnici ! Pentru că

  • voi închideţi oamenilor Împărăţia cerurilor :
  • nici voi nu intraţi în ea,
  • şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi să intre”. (Matei 23 : 13)

Vom reda doar o mică parte din Lista de fapte care-i îndepărtează pe oameni de Dumnezeu și de Împărăția Lui, din cauza omului care doar își spune credincios, dar este de fapt un om fals (a se vedea Matei 23 : 4 – 10).

  1. În primul rând, omului fățarnic (fals) îi place să dicteze altuia ce să facă, dar el este total lipsit de empatie și nu-l ajută cu nimic în viața de zi cu zi (a se vedea Matei 23 : 4).
  2. În al doilea rând, fățarnicul (sau ipocritul), este foarte atent la exteriorul lui, la cum este îmbrăcat, pentru a lăsa o impresie bună dar caută și un statut înalt deoarece vrea să dețină o poziție socială ridicată (a se vedea Matei 23 : 5 – 6).
  3. Și în al treilea rând, omul fals pretinde ca în exprimarea față de el, omul care-i vorbește să-i spună titlurile pe care le are, pentru ca și cei care sunt prin zonă, să afle cât este el de important (a se vedea Matei 23 : 7 – 10)

Aceasta este doar o mică listă cu faptele din cauza cărora cei care îi vedeau pe ei, pe așa zișii oameni ai Lui Dumnezeu, nu mai voiau să meargă în cerul în care se presupunea că vor ajunge acești oameni.

Poate că presupuneau că așa este viața din Cer și din moment ce așa se trăia, este evident că nu erau interesați de-un asemenea loc.


Oare nu cumva și eu prin viața mea și prin comportamentul meu, i-am îndepărtat pe alții de Dumnezeu și de viața spirituală ?


Doamne Isuse, dă-mi TE rog frumos harul de-a-mi analiza viața într-un mod obiectiv, ajută-mă să-mi văd defectele și să-mi îndrept comportamentul, pentru a deveni un mare câștigător de suflete pentru Împărăția TA ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :