95 I 2024. PUI DE NĂPÂRCI SAU POTENȚIALUL DISTRUCTIV [Matei 3.7 I Evrei 4.13] 4 Aprilie 2024

95 I 2024. PUI DE NĂPÂRCI SAU POTENȚIALUL DISTRUCTIV

I Podcast I Pasaje Biblice : Matei 3 : 7 I Evrei 4 : 13 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 4 Aprilie 2024 I

Puii de năpârci sau Potențialul distructiv. Fiecare om are un potențial bun și unul rău. Depinde de el spre ce se îndreaptă și ce decide să facă în viață și cu viața lui. Să devină un binefăcător sau un răufăcător.

În Matei 3 : 7, despre Ioan Botezătorul scrie că atunci :

„ … când a văzut pe mulţi din farisei şi din saduchei că vin să primească botezul lui, le-a zis : „Pui de năpârci, cine v-a învăţat să fugiţi de mânia viitoare ?


Adevărul despre cine ești tu cu adevărat, din punct de vedere spiritual, ți-l poate spune numai un om al Lui Dumnezeu pentru că în Evrei 4 : 13 scrie despre Dumnezeu că :

Nicio făptură nu este ascunsă de El, ci totul este gol şi descoperit înaintea ochilor Aceluia cu care avem a face”.


Pentru oamenii sinceri, probabil că diagnosticul pus de Ioan Botezătorul a fost ca un șoc, ca un duș rece care i-a făcut pe unii să-și revină la realitate.

Pentru cei care însă știau cine sunt, dar doar se dădeau a fi drept alții și se prefăceau că ei sunt foarte credincioși, diagnosticul lui Ioan Botezătorul poate doar i-a făcut să se supere pe el, deoarece le-a jignit mândria.


Primăvara se plantează răsadurile, pomii fructiferi sau trandafirii etc. Doar că ei sunt „pui de plante” sau de pomi sau de trandafiri.

Plantăm ceva ce va crește și va deveni matur. Adică, investim în ceva ce are valoare dar care își va atinge potențialul abia la maturitate, peste ani de zile.


Ca să cultivăm o grădină nu vom cumpără de la piață buruieni sau pomi sălbatici, sau spini și știm că așa ceva nici nu se vinde. De ce ? Oamenii nu au nevoie de ceva ce găsești gratis și nu numai că nu ai nevoie de ce este sălbatic, ci chiar ai vrea ca în grădina ta să nu ai așa ceva.

Fiecare om, din naștere are potențialul distructiv în el, având răul în natura lui omenească (în firea lui pământească).

Dar, fiecare om, prin pocăință și prin credința în Jertfa de pe cruce a Domnului Isus, prin credința în moartea, Învierea și Înălțarea Lui la Cer poate fi mântuit, adică transformat total.

Prin nașterea din nou devine un nou-născut în familia Lui Dumnezeu, care în timp, va deveni un om al Lui Dumnezeu prin care Domnul Isus ÎȘI va trăi viața.


Doamne Isuse, ajută-mă să TE primesc în viața mea ca Stăpân și Mântuitor ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :