84 I 2024. DUMNEZEU ÎȚI VINE ȘI ÎMI VINE ÎN AJUTOR [1 Samuel 17.10 I Marcu 8.35 I Isaia 41.10] 24 Martie 2024

84 I 2024. DUMNEZEU ÎȚI VINE ȘI ÎMI VINE ÎN AJUTOR

I Podcast I Pasaje Biblice : I Samuel 17 : 10 I Marcu 8 : 35 I Isaia 41 : 10 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 24 Martie 2024 I

Dumnezeu îți vine și îmi vine în ajutor, de fiecare dată atunci când trec prin probleme. Acesta este un adevăr pe care să ne ajute Dumnezeu să nu-l uităm niciodată.

În întâmplarea cu David și Goliat, filisteanul cel uriaș este un simbol al Celui Rău iar David ÎL reprezintă pe Domnul Isus, pe Cel trimis de Tatăl să vină la ai Lui !

În I Samuel 17 : 10 scrie despre Goliat că :

Filisteanul a mai zis : „Arunc astăzi o ocară asupra oştirii lui Israel ! Daţi-mi un om ca să mă lupt cu el.”

David a fost singurul om din Israel care a îndrăznit să-l înfrunte pe Goliat. În Marcu 8 : 35 sunt notate cuvintele Domnului Isus :

Căci oricine va vrea să-şi scape viaţa, o va pierde ; dar oricine îşi va pierde viaţa din pricina Mea şi din pricina Evangheliei, o va mântui”.

Atunci când a plecat să-l înfrunte pe Goliat, David era omul care a plecat la moarte, din punctul de vedere al celor care priveau ce se întâmplă.

Doar că din punctul de vedere al lui David, el pleca la moartea lui Goliat nu a lui. Și s-a dovedit pentru a câta oară cât de mare este adevărul afirmației Domnului Isus că : „cel ce-și pierde viața o câștigă”.


Dar oare ce nu mai sunt câștiguri spirituale ? Deoarece nu mai prea sunt pierderi, irosiri ale vieților pentru Domnul Isus !

Cel Rău aceasta știe să facă, să arunce numai ocări și să-și bată joc în mândria lui de cei pe care-i vede mai mici, fără a ține cont că ei sunt copiii Lui Dumnezeu, iar EL care este TATĂL nostru din Ceruri își apără copiii Lui de pe pământ și le vine în ajutor.

Cuvintele Celui Rău, indiferent prin cine vorbește sunt aruncate nu sunt spuse. Prin tot ce face, el vrea să aducă descurajarea în inimile, în trăirile interioare ale credincioșilor, iar acest lucru este făcut fie prin cuvinte, fie prin stări sufletești fie prin probleme pe care eu nu le pot rezolva prin puterea mea.


Vom încheia cu un verset pe care ar fi bine să-l memorăm și să îl repetăm atunci când avem parte de atacurile Celui Rău :

Nu te teme, căci Eu sunt cu tine ; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău ;

  • Eu te întăresc,
  • tot Eu îţi vin în ajutor.
  • Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” (Isaia 41 : 10)

Slavă Lui Dumnezeu pentru ajutorul LUI ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :