71 I 2024. ȘANSA ÎMPĂCĂRII CU DUMNEZEU SAU CEI TREI ATUNCI [Geneza 3.4–8] 11 Martie 2024

71 I 2024. ȘANSA ÎMPĂCĂRII CU DUMNEZEU SAU CEI TREI ATUNCI

I Podcast I Pasaj Biblic : Geneza 3 : 4 – 8 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 11 Martie 2024 I

Șansa împăcării cu Dumnezeu sau Cei trei Atunci. După căderea în păcat, lui Adam și Evei, Dumnezeu le-a acordat șansa împăcării lor cu EL.
Dar ei au ales să persiste în neascultarea cu care și-au început drumul răzvrătirii lor față de Dumnezeu.

În Geneza 3 : 4 – 8 scrie că :

Atunci şarpele a zis femeii : „Hotărât, că nu veţi muri, dar Dumnezeu ştie că, în ziua când veţi mânca din el, vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul.”

Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui şi a mâncat ; a dat şi bărbatului ei, care era lângă ea, şi bărbatul a mâncat şi el.

Atunci li s-au deschis ochii la amândoi ; au cunoscut că erau goi, au cusut laolaltă frunze de smochin şi şi-au făcut şorţuri din ele.

Atunci au auzit glasul Domnului Dumnezeu care umbla prin grădină în răcoarea zilei : şi omul şi nevasta lui s-au ascuns de faţa Domnului Dumnezeu printre pomii din grădină”.


Cuvântul atunci este folosit de trei ori și arată fixarea în același timp a trei evenimente distincte din viața primilor doi oameni :

  1. atacul demonic sau momentul ispitirii : „Atunci şarpele a zis femeii …”.
  2. efectul neascultării celor doi, care pe moment a fost urmat de orbirea interioare (pentru ei fiind însă ca o iluminare demonică) : „Atunci li s-au deschis ochii la amândoi …”.
  3. cuvântul atunci este folosit cu referire la șansa împăcării cu Dumnezeu sau momentul în care puteau să-și reabiliteze relația lor cu Dumnezeu : „Atunci au auzit glasul Domnului …”.

Doamne Isuse, dă-mi TE rog frumos harul ca atunci când pot beneficia de iertarea TA, să folosesc imediat șansa împăcării pe care TU mi-o oferi și prin sângele TĂU să fiu curățat de orice păcat ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :