69 I 2024. DE DUMNEZEU NIMENI NU POATE SĂ SE ASCUNDĂ [Evrei 4.13 I Geneza 3] 09 Martie 2024

69 I 2024. DE DUMNEZEU NIMENI NU POATE SĂ SE ASCUNDĂ

I Podcast I Pasaje Biblice : Evrei 4 : 13 I Geneza 3 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 09 Martie 2024 I

De Dumnezeu nimeni nu poate să se ascundă ! Este un adevăr de care trebuie să fiu conștient în adâncul ființei mele ! Și dacă sunt conștient de această realitate, voi fi foarte atent ca să trăiesc în sfințenie.

Reamintim că în Evrei 4 : 13 scrie că :

Nicio făptură nu este ascunsă de El, ci totul este gol şi descoperit înaintea ochilor Aceluia cu care avem a face”.

După ce au păcătuit cu bună știință înaintea Lui Dumnezeu, Adam și Eva au constatat că au devenit goi și în interiorul lor.


Dar mama vede doar trupul copilului mic căruia îi schimbă hainele dar nu-i vede și inima și nu-i cunoaște și trăirile interioare, adică cine este el cu adevărat.

Noi vedem doar trupul unui om, doar exteriorul casei (al trupului), în care însă locuiesc sufletul și duhul.


[Și doar ca o paranteză vom nota faptul că în Noul Testament, trupul omului este comparat fie cu un cort (II Petru 1 : 13), fie cu o casă (Luca 11 : 24), depinde de constituția fizică a fiecărui om].


Dar, revenind la tema noastră, vom aminti că Adam și Eva au umblat dezbrăcați dintotdeauna, până la Căderea lor în păcat. Dar abia după păcătuirea lor, ei au constatat că înaintea Lui Dumnezeu de fapt, erau tot timpul total descoperiți.

Ceea ce poate că Adam și Eva nu au știut până atunci, a fost faptul că Dumnezeu nu vedea doar trupurile lor, ci și ceea ce aveau în inima lor, în trăirile lor interioare.

Iar ei, atunci când a venit Dumnezeu la ei, nu au folosit șansa împăcării lor cu Dumnezeu, pe care EL le-a acordat-o iar continuarea se știe (a se citi Geneza, capitolul 3) …


Iar eu nu trebuie să uit că de Dumnezeu, nici eu nu pot să mă ascund !

Este un adevăr de care trebuie să fiu conștient în adâncul ființei mele ! Și dacă sunt conștient de această realitate, voi fi foarte atent ca să-mi trăiesc toată viața în sfințenie.


Doamne ajută ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :