61 I 2023. PRIN CREDINȚĂ ÎMI CONDUC VIAȚA [2 Corinteni 5.7 I Geneza 6.12 I Geneza 13.1–13 si capitolul 19]

61 I 2023. PRIN CREDINȚĂ ÎMI CONDUC VIAȚA

I Podcast I Pasaje Biblice : II Corinteni 5 : 7 I Geneza 6 : 12 I Geneza 13 : 1 – 13 și capitolul 19 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 2 Martie 2023 I

Un al unsprezecelea beneficiu al trăirii prin credință este umblarea sau deplasarea credinciosului pe calea înspre Dumnezeu şi implicit spre Cer.

În II Corinteni 5 : 7 apostolul Pavel a scris : „ … umblăm prin credinţă, nu prin vedere”. Cuvântul folosit de apostolul Pavel pentru „a umbla” (gr. peripateó) înseamnă în special „a merge” dar are și sensul de „conducere a vieții” cu referire la modul în care alege să se comporte un creștin, la felul cum își trăiește viața.

Dar pentru a înțelege cum să nu trăim și ce să nu facem, în prezentul studiu vom observa un model negativ de trăire a vieții, un model comportamental greșit.


În Geneza 6 : 12 scrie că :

Dumnezeu S-a uitat spre pământ şi iată că pământul era stricat ; căci orice făptură îşi stricase calea pe pământ”.

Orice făptură își stricase calea pe pământ”. Cum ar fi aceasta ? Oile să latre și câinii să facă miei ? Nu se referă la aceasta deoarece, răul a rămas tot rău, doar că bunul a devenit rău și așa s-a ajuns la degradare la nivel global !


Poate ne întrebăm :

Chiar se poate ca un om care a avut experiențe deosebite cu Dumnezeu umblând alături de un om mare al Lui Dumnezeu să decadă spiritual ?

Să observăm un exemplu de „stricare” a căii unui om tocmai pentru a fi atenți la deciziile pe care le luăm în viață în special cu referire la oamenii alături de care alegem să umblăm.


Să ne amintim de modul în care a decis Lot să-și trăiască viața de la un moment dat. Inițial Lot doar a decis să meargă în Sodoma, dar încetul cu încetul a devenit unul de-al lor …

Așa se și stinge Lumina și devine întuneric. De ce ? Fiindcă se alimentează cu întuneric. Cu producțiile amuzante ale iadului și devine și fostul credincios un iad în miniatură pentru cei din jurul lui !

Iar „Lot” (iar aici putem pune orice nume) nu mai vorbește cu Dumnezeu și nici Dumnezeu nu mai trece pe la el pe acasă, deoarece Lot este prosper, s-a îmbogățit și nu duce lipsă de nimic …

Așa se face că Lot nu a aflat decât în ultimul moment că mâine avea să fie ultima zi de pe pământ … a celor din zona în care locuia și era pus în situația de-a constata că va pierde tot, fără a mai putea păstra mare lucru din tot ce a agonisit în viața lui până atunci.

Dar chiar și așa, Lot totuși mai a avut o urmă de credință în suflet și a crezut ce i s-a spus dar a trăit durerea să vadă că ai lui pe care i-a crescut în puf, doar cu amuzamente, râd (de fapt fac ce au fost învățați să facă) și nu îl cred.

Iar Lot știa că el este de vină deoarece el nu a plâns cu cei ce plâng, ci doar a râs cu cei ce râd, fără să realizeze că așa își va distruge familia … creând niște râzători de profesie, care de bine ce o duc vor fi incapabili să empatizeze cu cei ce se află în vreun necaz, deoarece ei nu știu ce înseamnă necaz !

Iar Lot și-a dat seama că ginerii lui sunt nevinovați într-o măsură, deoarece el (probabil, spunem noi) le-a oferit nivelul de trai lipsit de griji pentru ca ei să nu treacă prin ce-a trecut el în viața lui !

Prea mult puf însă poate produce alergii. De aceea ai grijă cât puf le oferi celor din jurul tău !


Doamne Isuse, dă-mi Harul de-a face alegeri bune, de-a trăi alături de oameni ai Lui Dumnezeu și de-a fi foarte atent la modul în care îmi conduc viața ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :