5. Dragostea desăvârşită a aproapelui, Evanghelia după Ioan 15:13

Vapor naufragiatCând a naufragiat vaporul spaniol „Remus” lângă insulele Filipine (la 31 Ianuarie 1889), se aflau pe vapor şi doi misionari cu numele Paul Raymond şi Frater Dorado, care erau singurii dintre călători care nu şi-au perdut capul, ci şi-au păstrat liniştea şi ajutau salvarea.

Unul dintre ei văzând că nu mai era loc în luntriile de salvare, rămase pe vaporul ce se scufunda şi rugându-se în genunchi, aştepta să-l înece valurile.

Celălalt misionar însă încăpuse în luntriţa de scăpare, dar când un călător care din disperare sărise în mare, şi în urmă obosi la înot, se rugă cu insistenţă să fie luat în luntriţa plină, misionarul s-a jertfit aruncându-se în mare pentruca să dea loc aproapelui său. Această jertfire de sine este desăvârşita urmare a lui Hristos.

Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are ca viaţa lui să şi-o pună pentru prieteni”. (Evanghelia după Ioan 15:13, Trad. Gala Galaction e Vasile Radu, Italia, Gallese)

Domnul Isus a putut vorbi despre jertfire, pentrucă întreaga Lui viaţă a fost o jertfă adusă Lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi. Aşa a şi murit dar Dumnezeu L-a înviat …