364 I 2023. REVERENȚA SAU SĂ NE ÎNCHINĂM LUI (II) [Matei 2.2]

364 I 2023. REVERENȚA SAU SĂ NE ÎNCHINĂM LUI (II)

I Podcast I Pasaj Biblic : Matei 2 : 2 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 30 Decembrie 2023 I

Unde este Împăratul de curând născut al iudeilor ? Fiindcă I-am văzut steaua în răsărit şi am venit să ne închinăm Lui”. (Matei 2 : 2)
Probabil că unii dintre cei care a auzit aceste cuvinte s-au întrebat : „Adică vor să spună că au venit o mie de kilometri doar ca să I Se închine unui copil de doi ani ?


[De fapt de unde au venit magii ?

Doar ca o paranteză vom nota faptul că, nu se știe din ce țară au venit magii. Estimările sunt că ar fi venit de fapt de undeva de la aproximativ 1.800 de kilometri, cât ar fi până la Teheran care este actuala capitală a Iranului, știut fiind faptul că pe teritoriul Iranului a fost Persia].


Dar, revenind la studiul de azi, vom nota faptul că deplasarea magilor pe o distanță atât de mare doar pentru a-și arăta respectul profund față de Domnul Isus arată reverența magilor, stima deosebită, pe care o aveau față de Domnul Isus.

Dar eu, cum pot să îmi dau seama dacă ÎL respect cu adevărat pe Domnul Isus ?


Privind la ceea ce au făcut magii și comparându-mă cu ei.

Magii :
1. I-au văzut steaua,
2. au avut de plătit un preț mare pentru a putea parcurge distanța foarte mare care era între domiciliul lor și locul unde era Pruncul iar pentru aceasta :
3. magii au venit pentru a I Se închina, unui copil despre a cărei existență cei care se aflau la aproximativ șapte kilometri de Betleem nici măcar nu știau (și noi i-am putea motiva că nu au aflat de nașterea Domnului Isus, dar adevărul este că nu îi interesa deoarece nici după ce au aflat, nu s-au deranjat măcar pentru a merge cei șapte kilometri din Ierusalim până la Betleem).

Iar aceasta arăta lipsa lor de reverență față de Domnul Isus care era Dumnezeu Întrupat !


Doamne Isuse, dă-mi TE rog frumos harul ca toată viața mea să am și eu un respect profund față de Tine ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :