35 I 2024. AURUL PUR NU ESTE MAGNETIC [Iacov 1.14]

35 I 2024. AURUL PUR NU ESTE MAGNETIC

I Podcast I Pasaj Biblic : Iacov 1 : 14 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 04 Februarie 2024 I

Aurul pur nu este magnetic, adică magnetul nu are nicio forță de atracție asupra aurului curat. Reamintim că aurul pur (sau aurul curat cum scrie în Biblie) are cel puțin trei caracteristici : este moale, nu este magnetic și este foarte greu (are o foarte mare densitate).

Astăzi, cu ajutorul Lui Dumnezeu vom aminti o a doua caracteristică a aurului și anume :

2. Aurul pur nu este magnetic

Iar aici trebuie să notăm ceva despre forța de atracție. Reamintim că atracția este definită ca fiind și o :

2. Înclinație puternică pe care o ființă o simte pentru alta sau pentru ceva, imbold de a te apropia de cineva ori de ceva. ♦ Farmec sau ispită pe care cineva ori ceva le exercită asupra cuiva. ♦ Ceea ce atrage, farmecă, ademenește, distrează”. [DEX, 2009]

Aurul pur sau curat nu este magnetic. Dacă se apropie un magnet de el, forța de atracție a magnetului care acționează în cazul celorlalte metale, asupra aurului nu are niciun efect !

Magnetul nu are nicio forță de atracție asupra aurului curat, pur, deoarece el nu este magnetic.

Dar dacă o podoabă de aur atunci când este testată cu magnetul, va fi atrasă de magnet, aceasta înseamnă că ea conține și alte metale, ceea ce dovedește că podoaba respectivă nu este din aur curat, pur.


Ce înseamnă aceasta pentru un creștin ?

În Iacov 1 : 14 este scrisă această constatare :

„ … fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuşi şi momit”.

În viață, tentații, ispite sau momeli sunt foarte multe, dar ele sunt pentru creștin ceea ce este magnetul pentru aur. Dacă eu însă sunt atras de-o anumită momeală, înseamnă că în mine mai am pofta, mai am ceva care trebuie dat afară din viața mea.


Vom încheia prezentul studiu, cu o rugăciune :

Doamne Isuse, dă-mi harul de-a fi foarte atent la viața mea și fă-mă conștient de domeniile vieții în care sunt slab. Și TE mai rog, Doamne Isuse, să mă ajuți ca prin pocăință să elimin din viața mea tot ce nu este pe placul TĂU ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :