349 I 2023. I-A ARĂTAT ÎNTR-O CLIPĂ. 4. PRICEPEREA DE NEPĂTRUNS [Luca 4.5 I Isaia 40.28]

349 I 2023. I-A ARĂTAT ÎNTR-O CLIPĂ. 4. PRICEPEREA DE NEPĂTRUNS

I Podcast I Pasaje Biblice : Luca 4 : 5 I Isaia 40 : 28 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 15 Decembrie 2023 I

I-a arătat într-o clipă toate împărăţiile pământului …” (Luca 4 : 5) Reamintim că „într-o clipă” înseamnă nu „o secundă” ci „cât ai clipi odată din ochi”, cuvintele din limba greacă însemnând literal : „un moment de timp” (gr. stigmē chronou) adică acel moment precis stabilit ca an, lună, zi, oră și poate zecime de secundă, în care se întâmplă ceva.

Dar prin : „I-a arătat într-o clipă toate împărăţiile pământului …”, se înțelege nu numai capacitatea pe care Satana o are de-a arăta foarte mult și foarte repede ceva, ci putem realiza cât de mare este priceperea Domnului Isus și cât poate fi de mare capacitatea Domnului Isus, EL fiind privitorul care procesa și reținea acea informație.


Pentru a realiza oarecum ce performanță este aceasta (să vezi într-un timp atât de scurt atât de mult), să ne gândim numai la noi, câte lucruri putem vedea într-o secundă ?

Această arătare rapidă a lucrurilor care se aflau pe întregul pământ, nu ar fi avut efect dacă destinatarul nu ar fi avut atât capacitatea de-a vedea foarte mult într-o clipă, cât a durat ispita concentrării privirii pe lucruri dar și capacitatea intelectuală de-a procesa rapid toată informația.

Vom menționa doar faptul că una este să vezi mult, alta este să înțelegi ceea ce vezi și cu totul altceva este cât memorezi, cât reții din ceea ce vezi.


Despre Dumnezeu, în Isaia 40 : 28 scrie :

Nu ştii ? N-ai auzit ? Dumnezeul cel Veşnic, Domnul, a făcut marginile pământului. El nu oboseşte, nici nu osteneşte ; priceperea Lui nu poate fi pătrunsă”.

Noi vorbim despre capacitatea intelectuală a cuiva dar atunci când ne gândim la lumea spirituală și la Dumnezeu trebuie să înțelegem că EL depășește capacitatea noastră de înțelegere.

Doar exemplul cu „arătarea într-o clipă” a tot ceea ce era pe pământ pe-atunci pentru noi este greu de înțeles ! Cum se poate să existe așa nivel ridicat al capacității intelectuale a cuiva ?


De aceea, să ne ajute Dumnezeu să știm cu cine avem de-a face (cu Cel Rău) tocmai pentru a decide să stăm sub autoritatea Lui Dumnezeu care este infinit și nu va permite decât ceea ce este pentru binele nostru etern, nu pentru binele sub forma pe care o vedem noi !

Slavă Lui Dumnezeu ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :