343 I 2023. ÎMPĂRĂȚIILE LUMII SAU ÎNCĂRCAREA SUFLETULUI CU PROBLEME [Psalmul 13.2 I Matei 4.8–11]

343 I 2023. ÎMPĂRĂȚIILE LUMII SAU ÎNCĂRCAREA SUFLETULUI CU PROBLEME

I Podcast I Pasaje Biblice : Psalmul 13 : 2 I Matei 4 : 8 – 11 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 09 Decembrie 2023 I

Sufletul omului nu are o putere nelimitată. Din acest motiv trebuie să am grijă de sufletul meu și să nu îl împovărez inutil.

Să mă ajute Dumnezeu să fiu atent la ispita de-a căuta să adun mai multe lucruri decât vrea Dumnezeu să dețin, deoarece această căutare după ce nu am nevoie nu numai că îmi va limita timpul și dedicarea față de Dumnezeu, ci poate mai grav pentru mine, îmi va aduce stări sufletești negative.

În Psalmul 13 : 2, în rugăciunea lui, David îl întreba pe Dumnezeu :

Până când voi avea sufletul plin de griji şi inima plină de necazuri în fiecare zi ? Până când se va ridica vrăjmaşul meu împotriva mea ?

Una dintre ispitele cu care Cel rău a venit la Domnul Isus (și va veni și la noi) este descrisă în Matei 4 : 8 – 11 unde este notat că :

Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte înalt, I-a arătat toate împărăţiile lumii şi strălucirea lor şi I-a zis :

„Toate aceste lucruri Ţi le voi da Ţie, dacă Te vei arunca cu faţa la pământ şi Te vei închina mie.” „Pleacă, Satano”, i-a răspuns Isus. „Căci este scris :

„Domnului Dumnezeului tău să te închini şi numai Lui să-I slujeşti.” Atunci diavolul L-a lăsat. Şi deodată au venit la Isus nişte îngeri şi au început să-I slujească”.

Cel Rău ÎI oferea Domnului Isus : „toate Împărățiile lumii” și astfel practic căuta să ÎL încarce cu foarte multe probleme deoarece cu cât aduni mai multe lucruri, cu atât vei avea mai multe potențiale probleme.

De exemplu, ai doar o mașină dar odată cu mașina vine Inspecția Tehnică Periodică, plătirea asigurării, reparațiile, cumpărarea de combustibil etc. Dar Dumnezeu te ajută și cumperi și o casă ! Aleluia !


Acesta însă este doar începutul, deoarece nu există casă perfectă și va trebui să-i faci o renovare. Ai de plătit un impozit, căldura, lumina etc.

Și tot așa ne încărcăm cu munca pentru a putea plăti totul și nu mai avem nici timp, nici energie pentru câștigarea sufletelor, deoarece noi suntem ocupați cu grijile vieții de zi cu zi.

Și trebuie să ne ocupăm de toate aceste lucruri, dar pe care le vom lăsa într-o zi și la sfârșit mulți poate vor constata că și-au ratat viața doar pentru a avea lucruri, sau faimă etc. Și au neglijat ce voia Dumnezeu de la ei.


Doamne Isuse, dă-mi harul de-a și puterea de-a știi și de-a putea să spun Nu când și cui trebuie și Da, când și Cui trebuie, iar sufletul meu să fie plin de bucuria TA. Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :