333 I 2023. MĂ LAS BIRUIT DE VREO SUPĂRARE ? [Psalmul 37.8 I Estera 2.21]

333 I 2023. MĂ LAS BIRUIT DE VREO SUPĂRARE ?

I Podcast I Pasaje Biblice : Psalmul 37 : 8 I Estera 2 : 21 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 29 Noiembrie 2023 I

Mă las biruit de vreo supărare ? Supărarea are viață ? Vom începe prezentul studiu amintind un sfat al lui David : „Lasă mânia, părăseşte iuţimea ; nu te supăra, căci supărarea duce numai la rău”. (Psalmul 37 : 8)


În studiile următoare, cu ajutorul Lui Dumnezeu vom vorbi despre supărare, mai precis despre un cuvânt ebraic (qatsaph) care se traduce în română prin : „a fi supărat, nemulțumit, a provoca la mânie”.

În cartea Estera 2 : 21 scrie că :

În același timp, pe când Mardoheu stătea la poarta împăratului, Bigtan și Tereș, doi fameni ai împăratului, păzitorii pragului, s-au lăsat biruiți de o supărare și au vrut să întindă mâna împotriva împăratului Ahașveroș”.

„ … s-au lăsat biruiți de-o supărare …”. Eu de ce stare sufletească sunt învins și mai ales ce decid să fac în acele momente ?


În traducerea Cornilescu scrie despre cei doi oameni că : „ … s-au lăsat biruiți de-o supărare …” dar în original (în ebraică) scrie că : „au devenit furioși”.

Putem înțelege de aici că ei, discutat unul cu celălalt despre o anumită situație de viață, s-au enervat foarte tare și au decis să conspire pentru a-l asasina pe rege.


În cazul descris mai sus, supărarea celor doi, a fost ceva extrem și noi știm că supărarea poate fi și naturală. Dar de foarte multe ori această stare care vine peste mine când îmi amintesc o situație de viață, (de exemplu), de fapt este un atac demonic.

În special, în acest an, am observat și în viața mea dar și în viața altora care a fost reacția cuiva când dintr-odată „i s-a pus pata pe cineva”, cum se mai spune, despre omul căruia îi vine în minte ce i-a făcut cineva, cândva și deodată nu mai este el însuși, ci adoptă acel gând și merge în mintea lui și merge în mintea lui exact pe firul argumentării care-i vine în minte.

Și fără să caute sursa presupozițiilor lui, le crede și poate greși foarte tare dacă în urma supărării venite din partea celui rău, în loc să clarifice problema cu persoana în cauză, va începe atacurile împotriva persoanei respective care încep întâi în minte dar se poate trece apoi la acuzații și așa mai departe (cum scrie despre cei doi fameni amintiți în exemplul de mai sus).


Doamne Isuse, dă-mi Te rog frumos Harul de-a-mi păstra curățenie în suflet ! Iar atunci când Cel Rău caută să-mi pună în inimă (în trăirile mele interioare) un gând, să-i pot detecta imediat sursa, să nu-l primesc ci să-l dau afară din viața mea În Numele Tău ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :