3 I 2023. FOAIA DE PARCURS I 2 Petru 1.11-12 I 3 Ianuarie 2023

3 I 2023. FOAIA DE PARCURS

I Podcast I Pasaj Biblic : II Petru 1 : 11 – 12 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 3 Ianuarie 2023 I

Foaia de parcurs este o expresie folosită în mod figurat pentru a arăta faptul că dacă vrei să ajungi într-un punct precis stabilit trebuie să ai un plan în care sunt prevăzute etapele pe care în mod obligatoriu trebuie să le parcurgi pentru îndeplinirea obiectivului care a fost stabilit.

La început de an, credem că pentru toți creștinii a rămas valabil obiectivul pe care ni l-am propus în momentul întoarcerii la Dumnezeu și anume ajungerea în Cer, viața veșnică petrecută în prezența Lui Dumnezeu !

Apostolul Petru a notat ce foaie de parcurs trebuie să folosim și care sunt în ordine cei opt pași pe care dacă-i facem avem garantată intrarea în Cer. El a scris că :

În adevăr, în chipul acesta vi se va da din belşug intrare în Împărăţia veşnică a Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos. De aceea, voi fi gata să vă aduc totdeauna aminte de lucrurile acestea, măcar că le ştiţi şi sunteţi tari în adevărul pe care-l aveţi”. (II Petru 1 : 11 – 12)

În cadrul prezentului studiu doar vom nota cele trei aspecte pe care trebuie să ni le menținem în minte :

 1. vreau să ajung în Cer, să intru în veșnicie. Acesta este punctul final de pe Foaia de parcurs.
 2. intrarea în Cer poate fi făcută cu fruntea sus, intrarea din belșug (cum spunea apostolul Petru). Este important dinainte de această plecare să am asigurarea că voi ajunge la destinația propusă și anume în Împărăția Lui Dumnezeu, iar pentru voi pune accent pe Duhul Sfânt, și mă voi focaliza pe
 3. Foaia de parcurs, pe sfințire și aleg să mă concentrez pe parcurgerea celor opt pași, a celor opt calități, sau virtuți la care trebuie să fiu atent să le obțin și să le mențin cât voi trăi.

Apostolul Petru scria despre importanța foii de parcurs având în minte plecarea lui de pe acest pământ, iar aceasta ne arată cât de important a fost pentru el să lase acest testament (dacă îl putem numi așa).

Care sunt cei opt pași, altfel spus : „Ce calități trebuie să cultiv în viața mea de credință ?” Aceasta este Foaia de parcurs pe care mă concentrez zi de zi, cu ajutorul Lui Dumnezeu :

 1. credința,
 2. virtutea,
 3. cunoștința,
 4. stăpânirea de sine,
 5. răbdarea,
 6. evlavia,
 7. iubirea de frați și
 8. iubirea jertfitoare.

Doamne Isus, ajută-mă să-mi fixez bine în minte această listă și dă-mi Harul de-a trăi conform acestor principii cât voi trăi pe acest pământ ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :