2 I 2023. DOMNUL ESTE CU NOI ? [2 Cronici 15.1-7 I Apocalipsa 3.15-19]

2 I 2023. DOMNUL ESTE CU NOI ?

I Podcast I Pasaje Biblice : II Cronici 15 : 1- 7 I Apocalipsa 3 : 15 – 19 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 2 Ianuarie 2023 I

În cartea II Cronici 15 : 1- 7 scrie că : „Duhul lui Dumnezeu a venit peste Azaria, fiul lui Oded, şi Azaria s-a dus înaintea lui Asa şi i-a zis :

„Ascultaţi-mă, Asa şi tot Iuda şi Beniamin ! Domnul este cu voi când sunteţi cu El ; dacă-L căutaţi, Îl veţi găsi ; iar dacă-L părăsiţi, şi El vă va părăsi. Multă vreme Israel a fost fără Dumnezeul cel adevărat, fără preot care să înveţe pe oameni şi fără Lege.

Dar în mijlocul strâmtorării lor s-au întors la Domnul Dumnezeul lui Israel, L-au căutat şi L-au găsit. În vremurile acelea nu era linişte pentru cei ce se duceau şi veneau, căci erau mari tulburări printre toţi locuitorii ţării ; un popor se bătea împotriva altui popor, o cetate, împotriva altei cetăţi, pentru că Dumnezeu le tulbura cu tot felul de strâmtorări : voi, dar, întăriţi-vă şi nu lăsaţi să vă slăbească mâinile, căci faptele voastre vor avea o răsplată.” … ”.


Cea mai mare pacoste a Bisericii este credinciosul care nu este creștin și învățătorul pe care-l plătește să-l aducă tot mai aproape de lume … dar să-și păstreze ambalajul de pocăit !


Unde poate exista un astfel de om care crede că este bine când el se îndreaptă direct spre iad ? Îl găsim descris în Apocalipsa 3 : 15 – 19 și îl putem vedea în oglinda în care ne privim pe noi înșine !


Nu știu că sunt chiar așa ? Nici nu am de unde. Predicatorii pe care poate-i urmăresc nu îmi vorbesc despre pocăință, despre cruce, despre mărturisire, despre post și despre sfințenie, deoarece aceastea nu sunt nici valorile lor. La ei nu vezi lacrimile prezenței Duhului Sfânt dar mă învață cum să primesc mai multă binecuvântare de la Dumnezeu … de parcă nu aș avea destulă.

La ora actuală, mâna Lui Dumnezeu apasă asupra noastră iar omul înțelept nu dă vina nici pe ce a fost, nici pe războiul din Ukraina etc. ci își vede numai păcatul lui.

Eu m-am îndepărat de Dumnezeu și din cauza aceasta s-a ajuns să fie ca pe vremea judecătorilor în care fiecare făcea ce-i plăcea cu viața lui, atât timp cât se încadra între anumite limite !


Doamne Isuse, în acest an Te rog să mi Te descoperi și mie într-o măsură mult mai mare decât îndrăznesc să cer de la Tine ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :