283 I 2023. SUBORDONAREA SAU PLASAREA SUB AUTORITATEA LUI DUMNEZEU [Iacov 4.7 I Romani 13.1 I Luca 2.51]

283 I 2023. SUBORDONAREA SAU PLASAREA SUB AUTORITATEA LUI DUMNEZEU

I Podcast I Pasaje Biblice : Iacov 4 : 7 I Romani 13 : 1 I Luca 2 : 51 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 10 Octombrie 2023 I

Pentru a avea o viață liniștită contează foarte mult să mă subordonez Lui Dumnezeu și să mă împotrivesc Celui rău.
Despre acest fel de subordonare, despre potrivirea cu voia Lui Dumnezeu și împotrivirea față de cel rău scrie în cartea Iacov 4 : 7, unde sunt notate aceste imperative : „Supuneţi-vă, dar, lui Dumnezeu. Împotriviţi-vă diavolului, şi el va fugi de la voi”.

Pentru a se supune este folosit aici gr. hypotássō provine din hypó, „sub” și tássō, „a aranja” care din context înseamnă „a asculta, a fi supus”.


Același cuvânt este folosit în Romani 13 : 1, unde este scris acest imperativ :

Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte ; căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Şi stăpânirile care sunt, au fost rânduite de Dumnezeu”.

Supunerea sau potrivirea poate fi făcută cu Dumnezeu sau cu cel rău. Supunerea poate fi asemănată oarecum și cu căutarea unei frecvențe pe care emitea un post de radio în vechime.

Acordai potențiometrul pe frecvența respectivă și acesta era un mod de-a-ți arăta acceptul pentru a asculta postul respectiv.

Eu mă pot potrivi sau acorda cu Dumnezeu fiind pe aceeași frecvență cu ce îmi spune Dumnezeu prin Biblie, prin oamenii Lui, ascultând de ceea ce vrea Domnul Isus de la mine și punându-mi viața în acord cu descoperirile pe care Duhul Sfânt mi le face.


Aceasta înseamnă supunerea față de Dumnezeu. Supunerea față de Dumnezeu trebuie să o fac în toate acele domenii în care sunt slab din punct de vedere spiritual deoarece acolo nu m-am supus total Lui Dumnezeu.

Aceasta nesupunere față de Dumnezeu arată că mai am zone în viața mea în care ascult de Cel rău. De el, de cuvintele lui și de poftele lui.

A mă supune față de Dumnezeu înseamnă : a ceda, a-L asculta, a mă conforma”, adică a face exact ceea ce mi se cere.


În Luca 2 : 51 scrie despre Domnul Isus că :

„ … S-a coborât împreună cu ei, a venit la Nazaret şi le era supus”.

Li s-a supus părinților Lui iar în versetul 42 scrie că avea doisprezece ani.

Considerăm că nu întâmplător este notată vârsta, deoarece adolescența este poate perioada cea mai grea din viața unui copil, fiind exact intervalul de timp în care rebeliunea se manifestă chiar și în viața copiilor foarte cuminți.


Doamne Isuse, ajută-mă să-mi potrivesc viața după voia Ta, mai ales în acele domenii în care sunt deficitar ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :