20 I 2024. DOAMNE ISUSE, SCOATE-MI SUFLETUL DIN TEMNIȚĂ ! [Psalmul 142.7 I Matei 5.25]

20 I 2024. DOAMNE ISUSE, SCOATE-MI SUFLETUL DIN TEMNIȚĂ !

I Podcast I Pasaje Biblice : Psalmul 142 : 7 I Matei 5 : 25 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 20 Ianuarie 2024 I

Scoate-mi sufletul din temniţă, ca să laud Numele Tău ! Cei neprihăniţi vor veni să mă înconjoare, când îmi vei face bine”. (Psalmul 142 : 7)
Aceasta a fost rugăciunea făcută de David, la un moment dat când se afla în peșteră și trecea în viață printr-o perioadă foarte grea.

În cazul lui David a fost vorba despre o încercare dar noi, prin alegerile greșite ne schimbăm statutul spiritual și din oameni liberi devenim deținuți.

În Evanghelia după Matei 5 : 25 sunt notate cuvintele Domnului Isus :

Caută de te împacă degrabă cu pârâşul tău, câtă vreme eşti cu el pe drum ; ca nu cumva pârâşul să te dea pe mâna judecătorului, judecătorul să te dea pe mâna temnicerului, şi să fii aruncat în temniţă”.

Să evadez din libertate în închisoare ? Chiar se poate face o alegere atât de greșită ? Să aleg închisoarea în locul libertății ?

Nu doar că există posibilitatea de-a face așa ceva, ci chiar noi înșine facem astfel de schimbări în viața noastră.


Libertatea este definită astfel :

1 Posibilitate de a acționa după propria voință. 2 Lipsă a oricărei constrângeri în realizarea dorințelor proprii, în desfășurarea unei acțiuni, a unei activități etc. 5 – 6 Posibilitate (de a se manifesta sau) de a acționa nestingherit”. (Micul Dicționar Academic, ediția a II-a, 2010)


Creștinul este liber doar atât timp cât ÎL ascultă pe Domnul Isus. Din momentul în care însă iese din voia Lui, practic își arată decizia de-a nu I Se supune.

Această ieșire de sub autoritatea Lui Dumnezeu nu îi va aduce mai multă libertate de acțiune, ci îi va aduce statutul de deținut în închisoarea sufletească în care va intra, din problemelor nerezolvate din viața lui.

Să nu uităm că atunci când Saul a decis să nu-L asculte pe Dumnezeu, Duhul Lui Dumnezeu S-a îndepărtat de el și a fost muncit de un duh rău care venea de la Domnul.


[A se vedea I Samuel 16 : 14 „Duhul Domnului S-a depărtat de la Saul ; şi a fost muncit de un duh rău care venea de la Domnul”.]


În final, poate cea mai bună rugăciune pe care o putem face este exact rugăciunea lui David :

Doamne Isuse, dacă sufletul meu este chiar acum închis, TE rog eliberează-mă TU din închisoare și dă-mi harul de-a trăi o viață de libertate spirituală cum nu am mai avut niciodată până acum ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :