16 I 2024. PRIMIREA CĂLDUROASĂ A DOMNULUI ISUS [Romani 8.37 I Luca 9.51–53]

16 I 2024. PRIMIREA CĂLDUROASĂ A DOMNULUI ISUS

I Podcast I Pasaje Biblice : Romani 8 : 37 I Luca 9 : 51 – 53 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 16 Ianuarie 2024 I

În viață, dacă sunt creștin, contează ca să decid să fiu zi de zi cu Domnul Isus, iar dacă nu sunt mântuit (și eu știu foarte bine acest lucru în mine), să-L primesc în viața mea cu căldură pe Domnul Isus, dacă încă nu am făcut acest lucru și să mă supun Lui pe deplin !
De ce ?

Deoarece Cel rău este numit Stăpânitorul lumii acesteia [Ioan 14 : 30], iar creștinul trăind pe pământ, automat va avea probleme :
1. din cauza lui însuși,
2. din cauza oamenilor Celui Rău dar și
3. din cauza Celui Rău.

Dar, creștinul ÎL are în el pe Domnul Isus și de aceea, dacă vrea, va fi nu doar victorios în oricare luptă, ci este și va rămânea mai mult decât biruitor prin Isus (a se vedea Romani 8 : 37).


În următoarele trei studii vom analiza succint cele trei cuvinte traduse cu „a primi” (care au fost amintite într-un studiu anterior).


Astăzi să observăm ce se înțelege prin :

I. Primirea cu căldură

În Luca 9 : 51 – 53 scrie că atunci :

Când s-a apropiat vremea în care avea să fie luat în cer, Isus Şi-a îndreptat faţa hotărât să meargă la Ierusalim.

A trimis înainte nişte soli, care s-au dus şi au intrat într-un sat al samaritenilor, ca să-I pregătească un loc de găzduit. Dar ei nu L-au primit [gr. dechomai : a primi călduros], pentru că Isus Se îndrepta să meargă spre Ierusalim”.


Conform Lexiconului Biblic, gr. dechomai înseamnă :

a primi călduros … Acest lucru subliniază nivelul ridicat de auto-interes care este implicat, adică de „bun venit al primirii”.

S-ar putea spune că, pe Domnul Isus trebuie să-L primim în viață cu căldură, nu cu „o primire de gheață” (cum se mai spune).

În cazul locuitorilor satului respectiv din Samaria, știm că a fost poate cea mai greșită decizie pe care au luat-o vreodată, deoarece au ratat singura ocazie care li s-a oferit, ca Mântuitorul Lumii să înnopteze în localitatea lor.

Dorința de-a sta cu ei I-a aparținut Domnului Isus. Și noi știm foarte bine că dacă EL nu vrea, niciun om nu are nicio șansă de-a-L avea în viața Lui pe Domnul Isus.

Trebuie să știu că, nu eu ÎI fac Domnului Isus un favor prin faptul că decid să ÎL primesc în viața mea, ci EL Se poartă cu mine cu bunăvoință prin faptul că vrea să intre în viața mea !


Tu ce decizi ?

Primește-L acum în viața ta pe Isus ca Stăpân și Mântuitor al tău ! Nu se știe când și dacă Dumnezeu îți va mai da această șansă a mântuiriii sufletului tău. Așa că roagă-L pe Domnul Isus cu aceste cuvinte :

Doamne Isuse, TE rog să mă ierți de toate păcatele mele și vino TE rog frumos în viața mea ca Stăpân și Mântuitor și prin sângele TĂU să mă cureți de orice păcat ! Te rog frumos ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :