157 I 2024. A FI LUMINAT DE DUMNEZEU ÎNSEAMNĂ ȘI A AFLA ADEVĂRUL DESPRE MINE [1 Împărați 18.21] 5 Iunie 2024

157 I 2024. A FI LUMINAT DE DUMNEZEU ÎNSEAMNĂ ȘI A AFLA ADEVĂRUL DESPRE MINE

I Podcast I Pasaj Biblic : I Împăraţi 18 : 21 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 5 Iunie 2024 I

A fi luminat de Dumnezeu înseamnă și a afla adevărul despre mine. Noi oamenii avem o foarte mare capacitate de-a ne auto-înșela. De aceea avem nevoie constant de radiografia spirituală. Iar Dumnezeu prin Duhul Sfânt ne dă diagnosticul vieții noastre de credință.

Un astfel de exemplu este descris în I Împăraţi 18 : 21, unde scrie că :

Atunci Ilie s-a apropiat de tot poporul şi a zis : „Până când vreţi să şchiopătaţi de amândouă picioarele ? Dacă Domnul este Dumnezeu, mergeţi după El ; iar dacă este Baal, mergeţi după Baal !” Poporul nu i-a răspuns nimic”.

Iar Ilie vorbea celor care erau din Poporul Lui Dumnezeu !

Dar, după ce li s-a dat rezultatul radiografiei lor spirituale, este greu de înțeles cum de nu s-au decis cum spunea Ilie ? Ori să fie pentru Dumnezeu, ori să se decidă să fie contra Lui Dumnezeu.

Dar Ilie i-a întrebat clar :

Până când vreți să şchiopătaţi… ?

Picioarele nu merg singure, ci le comandă capul. Gândirea decide dacă : „Merge și așa” (cu șchiopătatul și cu persistarea în indecizie) sau dacă trebuie făcută o schimbare.

Dar, altfel spus, Ilie le-a transmis acest mesaj :

Decideți-vă încotro mergeți ! Ori cu Dumnezeu, ori cu lumea !?


Pe atunci era cum este și astăzi. Există credincioși care nu sunt creștini (reamintim faptul că : creștinul este un urmaș al Lui Christos).

La ce ne referim ? La oamenii indeciși care vor să meargă și la Biserică (câteva ore pe săptămână) dar de fapt, toată săptămâna după aceea, trăiesc numai cum le place lor.

Dar totuși, nu se decid dacă să-i fie fideli până la capăt nici lumii (de care oricum ascultă mai mult), dar nici cu Dumnezeu nu vor să fie sută la sută !


Eu cum sunt !

I-am încredințat Lui Dumnezeu controlul total asupra vieții mele, sau în continuare eu sunt comandantul vieții mele în realitate, deși în minte, consider că Domnul Isus este Stăpânul meu ?


Doamne Isuse, ajută-mă să iau decizii sfinte și dă-mi Te rog frumos harul de-a merge hotărât spre Cer sub comanda TA ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :