155 I 2024. A FI LUMINAT SAU ÎMI CUNOSC MENIREA [Filipeni 3.12-17 I Galateni 2.20] 3 Iunie 2024

155 I 2024. A FI LUMINAT SAU ÎMI CUNOSC MENIREA ?

I Podcast I Pasaje Biblice : Filipeni 3 : 12 – 17 I Galateni 2 : 20 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 3 Iunie 2024 I

A fi luminat de Dumnezeu înseamnă a-mi cunoaște menirea ! Care este scopul Lui Dumnezeu pentru mine, pentru ce trăiesc pe acest pământ.

În Filipeni 3 : 12 – 17, apostolul Pavel le-a scris credincioșilor din Filipi care era menirea lui, care era obiectivul final al vieții lui și anume, ca la sfârșitul vieții de pe acest pământ, voia să fie răsplătit de Dumnezeu pentru modul în care a trăit pe acest pământ.

Apostolul Pavel a scris :

Nu că am şi câştigat premiul sau că am şi ajuns desăvârşit ; dar alerg înainte, căutând să-l apuc, întrucât şi eu am fost apucat de Hristos Isus.

Fraţilor, eu nu cred că l-am apucat încă ; dar fac un singur lucru : uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.

Gândul acesta, dar, să ne însufleţească pe toţi care suntem desăvârşiţi ; şi, dacă în vreo privinţă sunteţi de altă părere, Dumnezeu vă va lumina şi în această privinţă.

Dar, în lucrurile în care am ajuns de aceeaşi părere, să umblăm la fel. Urmaţi-mă pe mine, fraţilor, şi uitaţi-vă bine la cei ce se poartă după pilda pe care o aveţi în noi”. (Filipeni 3 : 12 – 17)


În momentul întoarcerii la Dumnezeu, omul ar face orice numai să-I fie pe plac Celui care a murit în locul Lui și să-și împlinească menirea.

Dar Domnul Isus nu numai că Și-a dat viața și pentru mine dar EL a și înviat și S-a înălțat la Cer. Și este evident că EL vrea ca acolo unde m-a pus, să trăiesc în locul Lui.

Să fiu exact cum a fost El cât trăia pe acest pământ ! Iar pentru a putea avea un astfel de nivel de viață, Domnul Isus trăiește prin mine !

În Galateni 2 : 20, tot apostolul Pavel a scris despre el însuși :

Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine.

Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine”.


În final să mă întreb :

  • Înțeleg pentru ce trăiesc pe acest pământ ?
  • Știu care este locul meu și care este voia Lui Dumnezeu pentru mine ?
  • Realizez că, pentru a obține un premiu, chiar trebuie să fac tot ce pot, dacă vreau ca la finalul vieții să nu-mi pară rău că mi-am ratat ținta și m-am ocupat de lucrurile mele în loc să mă ocup de ceea ce voia Dumnezeu !?

Doamne Isuse, ajută-mă nu doar să merg cumva spre Cer ci să pot să alerg ! Să fac tot ce ține de mine pentru ca la finalul vieții, să fiu răsplătit pentru modul în care mi-am trăit viața și să primesc și eu de la Tine, premiul chemării cerești ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :