120 I 2024. DACĂ VREI SĂ-ȚI FIE BINE, ASCULTĂ DE DOMNUL ISUS! I UN MESAJ PENTRU COPII [Marcu 11.1-6 I Psalmul 139.1–4] 29 Aprilie 2024

120 I 2024. DACĂ VREI SĂ-ȚI FIE BINE, ASCULTĂ DE DOMNUL ISUS ! I UN MESAJ PENTRU COPII

I Podcast I Pasaje Biblice : Marcu 11 : 1 – 6 I Psalmul 139 : 4 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 29 Aprilie 2024 I

Dacă vrei să-ți fie bine, ascultă de Domnul Isus ! Dar, pentru aceasta, mai întâi să-L chemi în viața ta ca Stăpân, ca Domn ! De ce ?

Deoarece Stăpânul, Domnul Isus printre altele :

1. știe ce te-așteaptă (EL cunoaște viitorul tău, poți să citești Marcu 11 : 1 – 4),
2. știe cum vor vorbi alții cu tine (citește pentru aceasta Marcu 11 : 5),
3. știe și cum trebuie să vorbești tu cu alții, dacă vrei să fie totul bine și îți cere să vorbești exact ce-ți spune EL, dacă vrei ca să nu ai probleme (poți să citești Marcu 11 : 6).


În primul rând, Stăpânul Isus, adică Domnul Isus :

I. Știe ce te-așteaptă deoarece EL îți cunoaște tot viitorul tău (Evanghelia după Marcu 11 : 1 – 4)

Aici scrie că Domnul Isus împreună cu ucenicii veneau din altă direcție dar aveau să treacă printr-o localitate tocmai înainte de-a intra în Ierusalim.

În Biblie, Domnul Isus (care cunoștea bine de tot Cuvântul Lui Dumnezeu), știa că este scris că EL trebuia să intre în Ierusalim călare pe un măgăruș.
Dar, ei nu aveau așa ceva însă Domnul Isus era Dumnezeu și știa că în localitatea în care tocmai trebuiau să intre, la o ușă afară după o curbă, undeva … se găsea exact ce aveau ei nevoie.

Dacă citești textul din Marcu 11 : 1 – 4, vei observa că acolo scrie despre ucenicii care au plecat după măgărușul de care avea nevoie Domnul Isus și au găsit exact ce aveau nevoie !


În al doilea rând, Domnul Isus :

II. Știe și cum vor vorbi alții cu tine (citește Marcu 11 : 5)

Așa că Domnul Isus, pentru ca ucenicii Lui să nu aibă probleme, le-a spus mai dinainte celor doi ucenici pe care i-a trimis după măgăruș și ce cuvinte aveau să li se spună.

Dar în Biblie, în Psalmul 139 : 4, David a scris despre faptul că :

„ … nu-mi ajunge cuvântul pe limbă, şi Tu, Doamne, îl şi cunoşti în totul”.

Dumnezeu cunoaște ce spunem noi și ce ne răspund alții. Sau cum ne vorbesc alții și cum le răspundem noi.


Iar în al treilea rând :

III. Domnul Isus știe și cum trebuie să vorbești tu cu alții dacă vrei să fie totul bine și îți cere să vorbești exact ce-ți spune EL (Marcu 11 : 6)

Și ascultând de Domnul Isus totul a fost bine pentru ucenicii Lui și tot bine va fi și pentru tine ! De ce ? Deoarece dacă Domnul Isus este Stăpânul tău, EL va avea grijă de tine !

Iar EL știe nu numai ce te așteaptă în viață, ci chiar și vorbele care ți se vor adresa, iar pentru ca totul să se fie bine (să se termine cu bine pentru tine), Domnul Isus te va învăța ce să faci și cum să răspunzi la vorbele care ți se vor spune !


Doamne Isuse, ÎȚI mulțumesc frumos pentru că TU ești și Stăpânul meu și TE ocupi atât de bine și de mine ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :