103 I 2023. TOȚI TRECEM PRIN VIAȚĂ ȘI DIN VIAȚĂ [Ioan 13.1–3 I Eclesiastul 9.12]

103 I 2023. TOȚI TRECEM PRIN VIAȚĂ ȘI DIN VIAȚĂ

I Podcast I Pasaje Biblice : Ioan 13 : 1 – 3 I Eclesiastul 9 : 12 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 13 Aprilie 2023 I

Toţi trecem prin viaţă (copil, tânăr, adult, bătrân) şi din viaţă ! Știind acest adevăr contează să fim atenți la modul în care ne trăim viața și să ne pregătim zi de zi pentru întâlnirea cu Dumnezeu.

Înainte de praznicul Paştilor, Isus, ca Cel care ştia că I-a sosit ceasul să plece din lumea aceasta la Tatăl, şi, fiindcă iubea pe ai Săi, care erau în lume, i-a iubit până la capăt.

În timpul Cinei, după ce diavolul pusese în inima lui Iuda Iscarioteanul, fiul lui Simon, gândul să-L vândă, Isus, fiindcă ştia că Tatăl Îi dăduse toate lucrurile în mâini, că de la Dumnezeu a venit şi la Dumnezeu Se duce …”. (Ioan 13 : 1 – 3)


Să observăm trei aspecte de care trebuie să ținem cont cât trăim pe acest pământ. Din Ioan 13 : 1 – 3 învățăm faptul că Domnul Isus știa :

1. timpul („I-a sosit ceasul să plece”),
2. că are autoritate („Tatăl Îi dăduse toate lucrurile în mâini”),
3. locul și Persoana la care va pleca („de la Dumnezeu a venit şi la Dumnezeu Se duce”).


Să observăm aceste trei gânduri.

1. Domnul Isus știa că a venit ceasul plecării … și fiecăruia dintre noi îi vine acest ceas, numai că noi nu ştim când !

În Ioan 13 :1 scrie că :

Înainte de praznicul Paştilor, Isus, ca Cel care ştia că I-a sosit ceasul să plece din lumea aceasta la Tatăl, şi, fiindcă iubea pe ai Săi, care erau în lume, i-a iubit până la capăt”.

Deși cunoștea ce avea să urmeze, cum avea să fie părăsit de toți ucenicii Lui și știa bine ce avea să facă Iuda („ştia pe cel ce avea să-L vândă”, Ioan 13 : 11), totuși Domnul Isus a ales să-și iubească ucenicii până la capăt. Până la sfârșitul vieții de pe acest pământ …


Diferența dintre noi și Domnul Isus este notată în Eclesiastul 9 : 12 unde scrie :

Căci omul nu-şi cunoaşte nici măcar ceasul, întocmai ca peştii prinşi în mreaja nimicitoare şi ca păsările prinse în laţ ; ca şi ei sunt prinşi şi fiii oamenilor în vremea nenorocirii, când vine fără veste nenorocirea peste ei”.

Deși nu știu ora plecării pot decide ca până la capătul vieții să îi iubesc pe cei din jurul meu …


Domnul Isus știa că are :

2. Toată autoritatea. Domnul Isus știa că Tatăl Îi dăduse toate lucrurile în mâini

În timpul Cinei, după ce diavolul pusese în inima lui Iuda Iscarioteanul, fiul lui Simon, gândul să-L vândă, Isus, fiindcă ştia că Tatăl Îi dăduse toate lucrurile în mâini …”. (Ioan 13 : 2 – 3)

Domnul Isus avea toată autoritatea și a făcut ce ştia că trebuie să facă, indiferent de cel cu care avea de-a face dar ştia ce este în mintea ucenicilor Lui, la fel cum ştia și ce are de făcut : Iuda, care se gândea cum să-L predea, Petru care avea să se încăpăţâneze … Isus a făcut ce Şi-a propus … S-a smerit.


3. Locul și Persoana la care va pleca, la Dumnezeu !

În timpul Cinei, după ce diavolul pusese în inima lui Iuda Iscarioteanul, fiul lui Simon, gândul să-L vândă, Isus, fiindcă ştia că Tatăl Îi dăduse toate lucrurile în mâini, că de la Dumnezeu a venit şi la Dumnezeu Se duce …”.

Domnul Isus știa foarte clar că Se va întoarce la CEL de la care a plecat deoarece știa de unde a venit (din Cer) și știa că se va întoarce tot acolo, adică Acasă. Eu ştiu la Cine merg și unde voi pleca după ?


În încheiere vom aminti faptul că toţi trecem prin viaţă … şi din viaţă !

Știind acest adevăr contează să fim atenți la modul în care ne trăim viața și să ne pregătim cu iubire și smerenie pentru întâlnirea cu Dumnezeu …


Doamne Isuse, trăiește-ȚI viața prin mine și ajută-mă să ajung la Tine ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :