Luca 23.13-25 (II), Ce trebuie să reţin din ceea ce s-a petrecut la Procesul Domnului Isus ?

1. Pentru protecţia mea spirituală, trebuie să aleg să fiu drept

Aleg să fiu de partea dreptăţii, chiar dacă sunt singurul care spune / vede că albul e alb şi negrul e negru, în timp ce toţi cei din jurul meu, spun negru la alb şi alb la negru.

Adevărul rămâne adevăr, indiferent de câţi oameni judecă greşit la un moment dat un fapt, răuvoitori (de rea credinţă / rău intenţionaţi) fiind.


2. Nedreptatea are picioare scurte

La fel este şi minciuna (sau oricare altă formă de păcat), aşa că Adevărul o va ajunge din urmă şi va face dreptate, chiar dacă de cele mai multe ori, acea întâmplare va părea a fi o nedreptate.

Dacă nedreptatea se vinde drept adevăr, trebuie să ştim că unor astfel de oameni, Dumnezeu le vorbeşte pe limba lor, aşa că dreptatea care se face în viaţă, pentru un om cinstit chiar va părea a fi nedreptate.

„Vai, săracul de el”, poate spunem noi, neştiind că şi în acel caz, Dumnezeu de fapt este Cel care a făcut o dreptate şi astfel omul şi-a ispăşit / plătit un păcat din trecut, pe care îl avea nerezolvat înaintea Lui Dumnezeu, iar cu el nu se putea prezenta înaintea Lui Dumnezeu la judecată.


3. Pentru Dumnezeu, Isus era Fiul Lui, dar şi cei ce L-au condamnat (indiferent de naţionalitatea lor), erau prin Adam, tot copiii Lui

Aşa că putem spune că tot ce se petrece pe pământ, este ceva ce are loc … în familie, în familia lărgită a Lui Dumnezeu.

Şi dacă judecătorii pământului nu îşi fac datoria, intervine Tatăl din cer care Îşi iubeşte copiii, şi le vrea binele chiar şi atunci când ei sunt răi. În fond, spitalul este făcut pentru cei bolnavi, nu pentru cei sănătoşi, iar dreptatea este una din lucrările de bază ale Lui Dumnezeu.

În Psalmul 94 : 2 scrie :

Scoală-Te, Judecătorul pământului, şi răsplăteşte celor mândri după faptele lor !

Adevărul este că noi fiind pe pământ şi Dumnezeu fiind în Cer, nu ştim (nu aflăm) poate niciodată când se ridică Dumnezeu de pe tron şi face o dreptate, după zeci de ani în care dreptatea nu s-a făcut. Iar noi, vedem ce i se întâmplă omului azi, fără a şti ce-a făcut el cândva, şi interpretăm cât se poate de greşit faptele !