Ziua 14 (22 iulie 2013): Sub vrajă, Islamul popular

Ziua 14Bilal se trezeşte tremurând de teamă. Asta s-a întâmplat cu el de câteva săptămâni. El vede o luptă în lumea spirituală şi este convins că este osândit. Nu se poate concentra pe muncă şi se răsteşte la prieteni şi familie. Nemaiputând suporta asta, el merge la şeic, un cărturar respectat care face pelerinaj la Mecca. După explicarea multor perspective mistice, acest lider spiritual îi oferă lui Bilal o aţă albă pe care să o poarte la încheietura mâinii. De asemenea, el are un talisman ataşat de perna sa noaptea.

Mulţi musulmani practică unele forme de islam popular. Aceştia sunt adesea înspăimântaţi de spirite şi practică ceremonii pentru a-i domoli. O cunoscută ceremonie indoneziană implică sacrificarea unui pui înainte de a construi o casă. Capul, picioarele şi aripile puiului sunt îngropate sub pietrele fundaţiei, cu capul înfruntând estul şi înconjurat de orez şi condimente. Sângele puiului este apoi împrăştiat pe pietre, şi o monedă este aşezată sub fiecare piatră de temelie. Odată ce totul este făcut, casa poate fi construită.

Un alt aspect al islamului popular este să facă pelerini pentru locuri de putere. Asemenea locuri includ adesea morminte în care pelerinii fac ritualuri, cântă porţiuni din Coran şi menţionează mortul cu numele. Ei cară apă dintr-o clădire apropiată şi o pun pe mormânt. Apoi aruncă petale de flori pe uşile mormântului. Crezând că apa şi petalele vor fi absorbit binecuvântările sfinte, aceştia se întorc acasă. Dacă o persoană este bolnavă, va bea apa pentru a se însănătoşi. Petalele de flori sunt puse în apa de baie pentru a curăţa sufletul unei persoane.

Bilal a continuat să aibă coşmaruri în ciuda tuturor eforturilor. În cele din urmă, a mers la o biserică creştină în care L-a primit pe Cristos. A trecut destul de multă vreme până când Bilal a reuşit să treacă peste experienţele sale, dar astăzi el oferă învăţături despre islamul popular şi mărturiseşte libertatea pe care a primit-o în final.

Motive de rugăciune :

*Rugaţi-vă pentru musulmani, ca ei să fie eliberaţi de sub puterea pe care aceste duhuri le au asupra lor (Matei 8:16, 10:1; Marcu 5:2-13; Faptele Apostolilor 16:16-18).

*Rugaţi-vă pentru oamenii care se întorc la Mesia, ca ei să fie deschişi în privinţa implicării lor în lumea spirituală şi să se debaraseze de orice lucru din trecutul lor (Deuteronom 18:9-12).
*Rugaţi-vă pentru lucrătorii creştini, ca ei să “strălucească precum stelele din univers” în mărturisirea lor faţă de cei care trăiesc în întuneric (Filipeni 2:15).