Ziua 1 (9 iulie 2013) : Primăvara arabă, de doi ani de zile …

Ziua IAstăzi a început luna de post a musulmanilor, numită Ramadan. Pentru cei care doresc să se roage pentru mântuirea musulmanilor, vom prelua (cu aprobare), un calendar de rugăciune, de pe site-ul www.stiricrestine.ro

A început cu mult entuziasm. Revoluţia şi-a făcut drum din Tunisia prin Egipt şi Libia. Foarte rapid a devenit cunoscută ca Primăvara Arabă. “Va fi acesta timpul în care lumea arabă va da jos orice guvern autocratic şi corupt şi va urma Europa de Est în marele vis al lumii libere ?” Speranţa a curs ca apa pe străzi.

Timp de doi ani acel râu al speranţei a secat, înlocuit de nesiguranţă şi teamă. În loc de pace şi dezvoltare, îndepărtarea vechii conduceri a dezlănţuit tensiuni care au fost suprimate pentru timp îndelungat, aducând o şi mai mare nesiguranţă. În Egipt, tinerii revoluţionari au întrebat : “Cine ne- a deturnat revoluţia ?” Siria este măcinată de război civil, şi economia Yemenului este pe punctul de a se prăbuşi. Comentatorii din afară întreabă : „A devenit primăvara arabă o iarnă arabă ?” Realitatea primăverii arabe este că, deşi societatea a fost unită în dorinţa de a răsturna guvernele corupte, oamenii aveau vise foarte diferite pentru viitor.

Un grup a văzut libertatea şi democraţia ca răspuns. Dar un alt grup a văzut ca şi răspuns, o mai mare dedicare pentru legea Sharia şi pentru principiile şi practicile islamice.

Aceste planuri diferite au crescut, rezultând într-un conflict în casele şi pe străzile lumii arabe. şi totuşi, în mijlocul acestei frământări, o altă poveste este scrisă. Mulţi din comunităţile creştine au descoperit o nouă pasiune şi dedicare pentru a vedea Împărăţia lui Dumnezeu venind în naţiunile lor. În noiembrie 2012, 70 000 de creştini din toate denominaţiunile s-au adunat în Cairo ca să se roage pentru naţiunea lor. Alţii au descoperit în ei o încredere şi un curaj nou pentru a-şi arăta dragostea faţă de vecinii lor musulmani în moduri noi în aceste vremuri de nesiguranţă.

În toată regiunea a avut loc o explozie de mărturii ale musulmanilor care au acceptat credinţa în Hristos şi se întâlnesc împreună pentru susţinere, încurajare şi ucenicie. Chiar dacă sunt în creştere, aceste mişcări sunt ţinta intimidării şi a persecuţiei de către familie, comunitate şi guvern.

Motive de rugăciune :

* Rugaţi-vă pentru cetăţenii şi liderii politici din lumea arabă, pentru ca să li se deschidă ochii ca să discearnă adevărul şi să îl caute plini de curaj. Rugaţi-vă pentru cei credincioşi ca să fie ca nişte insule ale păcii în mijlocul acestui sezon agitat. (Psalmul 46)

* Rugaţi-vă pentru credincioşii vechi şi cei nou convertiţi ca să mărturisească cu încredere despre “speranţa dinlăuntrul lor” şi mulţi să vină la Isus. (1 Petru 3 : 15)

* Rugaţi-vă pentru siguranţă, protecţia credincioşilor din lumea arabă şi pentru dreptul la libertatea religioasă.

Preluat de pe : www.stiricrestine.ro Ziua 1 (9 iulie): Primăvara arabă: de doi ani de zile… | Stiri Crestine.ro