Vremea vorbirii [Psalmul 58.1]

„Oare, tăcând, faceţi voi dreptate ?” [Psalm 58 : 1]

Referindu-se la referendum, (ieri 30 Septembrie 2018), sociologul Alfred Bulai a declarat pentru ziare.com :

Sigur, există declaraţii publice pe la câteva televiziuni care sunt oricum de nişă, de ştiri, iar publicul lor este redus.

Pot fi câţiva vizaţi, există un anumit gen de populaţie care e interesată de aceste teme în mai mare masură, dar impactul general nu există pentru că nu există o dezbatere reală … ”.


De ce suntem în această situaţie ? Nu doar din cauza faptului că televiziunile mari boicotează informarea alegătorilor, ci şi datorită faptului că :

„În mediul online a apărut o campanie care are ca scop boicotarea referendumului de schimbare a Constituţiei pe tema familiei tradiţionale, susţinută de mai multe vedete, designeri şi artişti …”. (adev.ro/pfpobk)


Sâmbătă au fost împărţiţi fluturaşi pentru referendum, în zona noastră (din Reşiţa). Au fost persoane care nu ştiau de referendum, sau a fost pusă întrebarea : „Pe cine alegem ?”

De exemplu putem propune cunoscuţilor care folosesc televiziunea să nu acceseze programele marilor posturi de televiziune timp de o săptămână.

Dar ne putem implica fiecare mai mult în mediul online pentru a aduce informaţia reală.

Putem crea grupuri pe Viber,  Whatsapp etc., cu ajutorul cărora se poate comunica foarte eficient. Sau fiecare Biserică poate să folosească oportunităţile pe care le are (site-ul Bisericii sau pagina de Facebook) pentru a atrage atenţia asupra acestui derapaj care este făcut prin boicot sau prin omiterea cu bună ştiinţă a promovării referendumului).

„Comitetul de Inițiativă Cetățenească privind revizuirea art. 48 (1) din Constituția României organizează luni, 1 octombrie 2018, o conferință extraordinară de presă la sediul din str. Matei Basarab, la orele 14:00. Tema conferinței o reprezintă exprimarea nemulțumirii față îndepărtarea unor bannere pro referendum …

În țară există birouri electorale județene care au interzis accesul liber al cetățenilor și organizațiilor acestora la serviciile de radiodifuziune și televiziune pentru campania pentru Referendum, cu aceeași motivare nelegală”. [https://evz.ro/coalitia-familie-dreptul-campania-referendum-i.html]