1. Un orb călăuzeşte pe un alt orb (Evanghelia după Matei 15:14)

În această categorie vom nota întâmplări adunate timp de ani de zile, precum şi fapte din viaţa de zi cu zi. Pe vremuri, nu se prea ştia despre drepturile de autor, aşa că în unele cazuri s-a pierdut locul unde au fost găsite ! Pot fi însă de mare folos şi ne dorim să aducă multă binecuvântare spirituală, pentru căutătorii de Dumnezeu ! Vom căuta să afişăm ilustraţii care nu au mai fost publicate, cu grafia de atunci, (unde este cazul) ! Mult Har le dorim cititorilor !


Călăuza1. Un orb călăuzeşte pe un alt orb. Un accident tragic s-a produs nu demult, (întâmplarea a fost notată în 13 aprilie 1995), într-o localitate din S.U.A., confirmând încă o dată adevărul cuvintelor Domnului Isus, cu privire la urmările faptului de-a te lăsa călăuzit „de un alt orb”.

Pe o stradă supraaglomerată din New York, o maşină a lovit mortal doi pietoni care tocmai traversau, nerespectând însă nici locul şi nici momentul de trecere. Primele cercetări criminalistice au şi scos la iveală faptul că ambii pietoni erau de fapt orbi !

Trecătorii care au urmărit tragicul accident, au spus că întâi a venit unul din orbi, care a întins braţul să găsească pe cineva să-l ajute la traversare.

Nu a stat mult şi s-a atins de mâna altui orb, care căuta acelaşi lucru. Crezând fiecare despre celălalt că vede, s-au luat de braţ şi au pornit spre inevitabilul deznodământ, înainte ca cineva să-i mai poată păzi !

Domnul Isus, referindu-se la farisei, a spus ucenicilor : „Lăsaţi-i : sunt nişte călăuze oarbe; şi când un orb călăuzeşte pe un alt orb, vor cădea amândoi în groapă”. (Evanghelia după Matei 15 : 14)