66 I 2024. ADEVĂRATUL CARACTER [Evrei 4.13 I 1 Împăraţi 14.6]

66 I 2024. ADEVĂRATUL CARACTER

I Podcast I Pasaje Biblice : Evrei 4 : 13 I I Împăraţi 14 : 6 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I
I 06 Martie 2024 I

Adevăratul caracter. Care este adevăratul meu caracter ? „A fost dat pe față”. Aceasta este o expresie veche care era folosită atunci când Dumnezeu arăta adevăratul caracter al unui om fals, care însă se prefăcea că este credincios.

Vorbim în această perioadă despre faptul că absolut totul : „este gol și descoperit înaintea Lui Dumnezeu” (a se vedea Evrei 4 : 13).

A fi descoperit înaintea Lui Dumnezeu”, înseamnă că de EL nu ne putem ascunde, oricât am încerca „să ne dăm noi a fi drept alții” decât suntem în realitate.
Un lup poate să se dea drept oaie doar în mintea lui, deoarece nu-l crede nici ciobanul și nu-l cred nici oile din turma respectivă !


  • Masca mea o pot cunoaște mulți, dar cine sunt eu cu adevărat ?
  • Oare mă cunoaște Dumnezeu cine sunt cu adevărat ?

Este evident că da, deoarece nimeni nu se poate ascunde de Dumnezeu.

Dar vestea bună (pentru unii și foarte rea pentru alții) este faptul că nu te poți ascunde nici de oamenii Lui Dumnezeu !


În I Împăraţi 14 : 6 scrie că atunci :

Când a auzit Ahia vuietul paşilor ei, în clipa când intra pe uşă, a zis : „Intră nevasta lui Ieroboam ; pentru ce vrei să te dai drept alta ? Sunt însărcinat să-ţi vestesc lucruri aspre”.

Și trebuie să știu foarte bine că Dumnezeu are oameni ca prorocul Ahia și azi. Iar Dumnezeu știe foarte bine și îmi vede motivația interioară, ce am cu adevărat în caracterul meu și ce stă la baza cuvintelor și faptelor mele.

Încercarea cuiva „de-a se da drept altul” nu a fost doar problema soției împăratului Ieroboam (care și-a acoperit adevărata față pentru a nu se vedea cine este ea cu adevărat).

Aceasta este și o problemă actuală.


Doamne Isuse, dă-mi TE rog frumos harul, de-a-mi analiza viața conform Cuvântului Tău și nu mă lăsa ca singur să mă înșel pe mine însumi că totul este bine în viața mea dacă nu este așa. ÎȚI mulțumesc frumos pentru că mă asculți ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :