28 I 2024. TESTUL DURERII [Iov 23.10]

28 I 2024. TESTUL DURERII

I Podcast I Pasaj Biblic : Iov 23 : 10 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 28 Ianuarie 2024 I

Durerea este o piatră de încercare a credinciosului. De ce ? Deoarece din om iese cu adevărat ceea ce este în el, nu în vremurile bune ci doar în încercare, când este testat prin durere.

Și reamintim că aurul se testează zgâriindu-l de o piatră dură, de o piatră de încercare, iar dâra lăsată pe acel material dur va arăta ce compoziție are obiectul testat.

Dacă urma lăsată este aurie, înseamnă că obiectul respectiv este de aur.


Dar în cazul obiectelor de valoare avem cel puțin trei situații. Un astfel de obiect poate avea în compoziție :

1. aur pur 100 %,
2. aur care are o puritate mai scăzută, fiind făcut dintr-un aliaj în care este și aur, dar aurul se află într-o proporție mai mică, dar mai există
3. și obiecte care doar sunt suflate cu aur, ele fiind însă făcute din cu totul alte materiale, dar aparent ele sunt de aur.


Credinciosul este comparat în Biblie cu aurul (a se vedea Iov 23 : 10). Un creștin, este un om care prin pocăință și prin credința în Jertfa Domnului Isus, a ajuns să fie mântuit.

Dar creștinul este un om care are atât o natura umană cât și o natură Divină. El are și firea lui pământească (sau natura păcătoasă), dar îl are în el și pe Duhul Sfânt, care locuiește în el.


Folosind metafora aurului, știm că aurului îi poate fi crescută valoarea prin purificare.

A purifica înseamnă :

A face să fie pur, curat, neamestecat, limpede prin îndepărtarea corpurilor, a substanțelor sau a elementelor străine”. (DEX, 2009)


Tot la fel, în procesul sfințirii, creștinul va fi tot mai asemănător Domnului Isus, eliminând din viața lui prin mărturisire păcatul, răul și adăugând sfințenia.

Pentru aceasta credinciosul nu doar renunță la păcat și la voia lui, ci și decide să pună în loc umplerea cu Duhul Sfânt și ÎI predă pe deplin Lui Dumnezeu controlul asupra vieții lui.


Doamne Isuse, dă-mi TE rog frumos harul de-a trăi o viață de dedicare totală față de Tine ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :