252 I 2023. 1. UTILITATEA SPIRITUALĂ B.3 DUMNEZEU ESTE FOARTE PREZENT ÎN NECAZURI [Psalmul 30.1 I Psalmul 46.1 I 2 Samuel 22.1-4]

252 I 2023. 1. UTILITATEA SPIRITUALĂ B.3 DUMNEZEU ESTE FOARTE PREZENT ÎN NECAZURI !

I Podcast I Pasaje Biblice : Psalmul 30 : 1 I Psalmul 46 : 1 I Matei 28 : 20 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 9 Septembrie 2023 I

Psalmul 46 : 1 poate fi tradus literal astfel : „Dumnezeu este refugiul și puterea noastră, un ajutor foarte prezent în necazuri”.


Acesta este adevărul pe care are nevoie să-l creadă în special credinciosul care trece printr-un mare necaz deoarece, în situația prin care tocmai trece, lui i se pare că Dumnezeu nu mai are cum să fie cu el.

Dar noi „umblăm prin credinţă, nu prin vedere” (cum a scris apostolul Pavel în II Corinteni 5 : 7) și indiferent de ceea ce simțim, credem că Domnul Isus este cu noi în fiecare zi, non-stop, cât vom trăi pe acest pământ. Domnul Isus ne-a promis într-un mod ferm :

Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului”. (Matei 28 : 20) !


Umblarea prin credință nu prin vedere, poate fi explicată cumva gândindu-ne la pilotul unui avion care conduce avionul fără a se putea lua după ceea ce vede prin parbriz.

Având în vedere că el zboară prin aer, pilotul nu se poate ghida după ceea ce vede, ci numai după instrumentele de bord, care îi arată altitudinea la care se află (adică înălțimea de zbor), viteza cu care zboară și așa mai departe …

Iar pentru piloții de cursă lungă care zboară și noaptea, cu atât mai puțin se pot orienta după ceea ce văd privind afară … deoarece afară este numai întuneric iar condusul unui avion nu este ca șofatul pe timp de noapte, când aprinzi farurile și vezi pe unde să mergi !


Așa este și viața de credință cum este pilotarea unui avion. Trebuie să te ghidezi după instrumentele de bord pe care Dumnezeu ți le-a pus la dispoziție în tine !


Care sunt acestea ?

  1. În primul rând este încrederea ta în Dumnezeu. Ea nu vine de la sine ci se deprinde în umblarea cu Dumnezeu. Dar ea este ca un aparat standard care este testat foarte bine înainte de-a fi instalat într-un avion deoarece de el depinde viața celor care călătoresc cu avionul respectiv.
  2. Baza încrederii creștinului în Dumnezeu este Cuvântul scris al Lui Dumnezeu, după care ne orientăm în viață indiferent de ceea ce ne spun stările noastre sufletești pe care le avem într-un anumit moment dat …
  3. În noi Dumnezeu a pus și Duhul Sfânt care ne asigură puterea interioară de-a merge înainte deoarece în Psalmul 46 : 1, în original scrie că : „Dumnezeu este refugiul și puterea noastră …”.

Noi nu ne deplasăm spre cer prin puterea noastră dar putem avea probleme dacă procedăm la fel ca omul care are bani în cont dar nu și-a scos din bancomat pentru a-i folosi acolo unde nu există posibilitatea plății cu cardul.

Ce înseamnă aceasta ? Dacă vrei să beneficiezi de putere din Duhul Sfânt, trebuie să îți faci suficient timp de rugăciune, ori oamenii grăbiți nu au timp … deși din câte se știe, toți oamenii de pe pământ au la dispoziție în fiecare zi același număr de ore.

Nu există privilegiați care să aibă ziua de douăzeci și cinci de ore și nici defavorizați care să aibă ziua de douăzeci și trei de ore și care să spună că dacă ar fi avut mai mult timp ar fi reușit să facă și ei tot ce trebuia făcut.

Timp avem destul, doar că modul în care-l administrăm poate fi foarte defectuos sau poate fi foarte eficient !


În final reamintim că al patrulea verset din Biblie în care este folosit ebraicul dalah care înseamnă : „A lăsa jos o găleată” (pentru a scoate apă din fântână) este în Psalmul 30 : 1 unde David a notat această laudă la adresa Lui Dumnezeu :

Te înalţ, Doamne, căci m-ai ridicat şi n-ai lăsat pe vrăjmaşii mei să se bucure de mine”.

Este ca și cum cineva scoate găleata din fântână, găleată care nu se poate scoate singură ! Așa ne scoate Dumnezeu și pe noi din necaz


Dumnezeu întotdeauna ÎȘI face partea Lui, dar dacă ceva nu merge bine în viața mea iar avionul meu se deplasează într-o direcție greșită, problema este la mine !


Doamne Isuse, dă-mi Te rog frumos Harul de-a mă folosi de toate resursele pe careTU mi le-ai pus la dispoziție, în așa fel încât viața mea să-ȚI fie o binecuvântare, atât Ție cât și mie și celor din jurul meu ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :