Iar naşterea lui Isus Hristos a fost aşa [Matei 1.18]

De la Domnul Isus încoace, pe lângă naşterea fizică există şi naşterea din nou (o renaştere spirituală). Am avut parte de ea ?

Iar naşterea lui Isus Hristos a fost aşa : Maria, mama Lui, era logodită cu Iosif ; şi, înainte ca să locuiască ei împreună, ea s-a aflat însărcinată de la Duhul Sfânt”. (Matei 1.18)

  1. Cum a fost până atunci (înainte de Christos) ? Naşterea unui copil se petrecea natural.
  2. Cum a fost atunci în timpul acela, al Întrupării Domnului Isus ? La Naşterea Domnului Isus a intervenit supranaturalul.
  3. Ce este de atunci, încoace (după Christos) adică la ora actuală, acum ? Dacă vreau să ajung în Cer ÎL chem pe EL în viaţa mea, iar naturalul se va împleti cu supranaturalul.


Fiecare om are înaintaşi pe care poate că nu i-a cunoscut (străbunici, bunici), are părinţi şi în mod normal, va avea şi copii (urmaşi, cei care rămân când el nu va mai fi).

Totul până la Isus (înainte de Christos) a fost natural, dar în cazul naşterii Lui a intervenit supranaturalul şi la fel i-a fost şi viaţa, şi moartea, apoi Înălţarea la Cer. De la EL (după Christos) naturalul adică naşterea fizică se poate îmbina cu supranaturalul (cu naşterea din nou).

Aşa va fi şi viaţa celui care vrea să meargă în Cer. Dacă-L va lua pe Isus ca ghid (primindu-l în viaţa lui) prin Isus va ajunge unde a ajuns şi EL, în Cer.


I. Iar (înaintaşii Domnului Isus)

Deci de la Avraam până la David sunt paisprezece neamuri de toate ;

de la David până la strămutarea în Babilon sunt paisprezece neamuri;

şi de la strămutarea în Babilon până la Hristos sunt paisprezece neamuri.

Iar naşterea lui Isus Hristos a fost aşa …”. (Matei 1 : 17 – 18)

Ce-a fost până la la Domnul Isus ? Până atunci pe pământ au trăit înaintaşii Domnului Isus : bunicii, străbunicii … nu ştim dacă la momentul respectiv mai trăiau unii dintre ei. Naşterea unui copil se petrecea natural.


II. Naşterea lui Isus Hristos (părinţii)

Iar naşterea lui Isus Hristos a fost aşa : Maria, mama Lui, era logodită cu Iosif ; şi, înainte ca să locuiască ei împreună, ea s-a aflat însărcinată de la Duhul Sfânt”. (Matei 1 : 18)

În cazul fiecăruia dintre înaintaşii Domnului Isus naşterea unui copil a fost ceva natural, dar în cazul Domnului Isus a fost ceva supranatural.

Pentru ochiul neavizat şi naşterea Lui a fost o naştere obişnuită dar de fapt era o Întrupare ! Supranaturalul a fost ascuns în natural. Dumnezeu a venit pe pământ, iar de atunci totul este altfel, deoarece Cineva venit din Cer ne-a spus cum putem avea acces în Cer :

Isus i-a zis : „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14 : 6) Pot ajunge în Cer prin intermediul Domnului Isus.


III. A fost aşa (Copilul şi ce va fi după EL)

Iar naşterea lui Isus Hristos a fost aşa : Maria, mama Lui, era logodită cu Iosif ; şi, înainte ca să locuiască ei împreună, ea s-a aflat însărcinată de la Duhul Sfânt”. (Matei 1 : 18)

Isus i-a zis [şi îmi spune şi mie]: „Eu sunt [la prezentul continuu, nu a fost doar un om care a trăit acum două mii de ani, ci Isus este la fel şi acum, deoarece EL este Dumnezeu] Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. (Ioan 14 : 6)

Pentru a ajunge la Tatăl (la Dumnezeu în Cer) trebuie ca mai întâi să trec pe la Isus. Cum să fac, deoarece nu-L văd, nu ştiu unde să-L găsesc ?

Dacă fac o rugăciune sinceră în care vorbesc cu EL (la fel cum aş avea un dialog cu un om) pot să-L chem să vină în viaţa mea şi să-i dea mântuirea Lui !


Aplicaţie practică :

Amintindu-ne de cele trei stadii ale vieţii (bunic, părinte, copil), în care în general vorbind mai pot fi contemporani (pentru o vreme), bunicii cu copiii şi cu nepoţii lor :

  1. este bine să nu-mi uit înaintaşii (părinţii şi bunicii pentru care poate pot să fac ceva),
  2. să am grijă cum mă comport faţă de cei de o vârstă cu mine şi
  3. să caut să las ceva şi în urma mea (ce fac pentru copiii mai mici decât mine) !

Dumnezeu să-mi ajute !